Julkaisija: ← UTL

Luopuminen

Neulansilmä on mentaalisen laihdutuskuurin paikka: mistä voin luopua ja mikä olisi kevyempi suhtautumistapa? Luopuminen kuulostaa luovuttamiselta – miten olisi ”antaa mennä”? Entä jos laskisimme irti takertumisesta ja ”ei ole vaihtoehtoa” -ajattelusta, ja antaisimme tilalle tulla jotain uutta – nythän meissä olisi tilaa?

Kuinka tämä sama istuu organisaatiomaailmaan, jossa meillä on usein perusolettamuksena ”kaikki tämä ja vielä vähän lisää”? Tutkitaanpa, miten egoa voisi opettaa kohtuullisuuteen: päästämään irti ja ottamaan tilalle jotain uutta.

Miten liiketoiminta hyötyy luopumisen taidoista?

  • rutiinien keventäminen luo edellytyksiä uudelle ja innostavalle
  • johtamisessa keskustelujen vieminen olemassa olevien resurssien käyttön, eikä vain siihen, mitä puuttuu
  • hyvä asiakaspalvelu ja kollegojen arvostaminen saavat tilaa, kun ihmiset hahmottavat liiketoimintaa yhteisön näkökulmasta ja luopuvat oman etunsa maksimoimisesta

Katso koko blogisarjan teemat täältä.

Ota yhteyttä