Julkaisija: ← UTL

UTL-vlogi: Kuuntelemisen lahja

Kuuntelu edellyttää pysähtymistä, ajanottoa ja läsnäoloa. Kuulluksi tuleminen on yksi ihmisen perustarpeista. Tunne, että tulen kuulluksi, tulee toisen tavasta osoittaa mielenkiintoa tai ymmärrystä. Ei riitä, että olemme paikalla. Kuuntelun ja kohtaamisen tunne syntyy suhteessa.

Kuuntelussa tunteet siirtyvät, uudet näkökulmat avautuvat, jotain tulee mahdolliseksi. Kuuntelu on aktiivinen vuorovaikutusteko, jolla voi vaikuttaa toisen tarinoinnin laatuun. Kuuntelulla on iso voima.

Kuuntelu on lahja, jonka annat toiselle ja samalla saat jotain itsellesi. Kuuntelu on synnynnäinen lahja. Jokainen on kuuntelumestari luonnostaan – silti kuuntelun taitoa kannattaa harjoitella jatkuvasti.

Miten kuuntelet kirkkaammin itseäsi ja miten se vaikuttaa tapaasi kuunnella muita?

Haaste: Anna kuuntelullinen lahja jollekin yllättävälle ihmiselle tällä viikolla!

Kuuntelemisen liiketoimintahyödyt:

  • Asiakaskokemus: tehokas kuuntelu ja aito uteliaisuus on nopein tapa rakentaa suhdetta
  • Innovatiivisuus: organisaation ihmisiä kuuntelemalla saa koko talon osaamisen ja parhaat ideat käyttöön
  • Työtyytyväisyys: hyvässä kuuntelussa toisen osapuolen negatiiviset tunteet muuttuvat rakentavammaksi tai haalenevat

Katso koko blogisarjan teemoja täältä.

Ota yhteyttä