Yhteistyökulttuurin rakentaminen

RAJAT YLITTÄVÄ YHTEISTYÖKULTTUURI ON IHMISLÄHTÖINEN

Tiesitkö, että 95 % organisaation menestymisestä johtuu yhteistyöprosessien laadusta, mutta vain 5% yksilöiden taidoista?

Yhteistyökulttuurilla luot edellytykset yhdessä menestymiseen. Yksittäisten tähtipelaajien aika on ohi. On aika muuttaa toimintatavat tukemaan rajat ylittää yhteistyötä. Työ ei ole enää fyysisiä paikkoja, tiukkoja aikatauluja tai loputtomia kokouksia. Pitää kuvitella uudenlainen työnkulku, joka tukee työn ja hyvinvoinnin tasapainoa ja varmistaa kaikkien psykologisen turvallisuuden.

Menestyvät organisaatiot muuttavat maailmaa ihmisten, kulttuurin ja teknologian avulla. Varmista onnistuminen kuuntelemalla ja oppimalla ekosysteemiltäsi. Autamme sinua luomaan uutta kasvua tuomalla ihmiset yhteen aika- ja paikkariippumattomasti ja hyödyntämään digitaalisia työtiloja (esim. Howspace). Näe ja koe työ uudella tavalla, jossa radikaali ihmislähtöisyys ohjaa liiketoimintaa ja työn kulkua.

OLETKO VALMIS

  • kytkemään koko ekosysteemisi aika- ja paikkariippumattomaan yhteistyöhön digitaalisten työympäristöjen avulla?
  • saavuttamaan 50 % enemmän uusia innovaatioita ja osaamista, joka käsittää koko ekosysteemisi?
  • kasvattamaan tuottavuutta ja muuttamaan toimintatapoja, jotta ihmiset näkevät oman työnsä merkityksen osana kokonaisuutta?
  • luomaan uusia työtapoja, joilla vähennetään kokouksien määrää jopa 75 %?
  • näkemään ja kokemaan työ uudelleen yhteiskehittämisen ja aktiivisen osallistumisen keinoin?

MITEN VOIMME AUTTAA ORGANISAATIOTASI NÄKEMÄÄN YHTEISTYÖKULTTUURIN UUDELLA TAVALLA?

  1. Monipaikkaisen työn rakenteet ja käytänteet
  2. Arvojen muotoilu ja integroituminen kulttuuriin
  3. Yhteisöllinen työhyvinvointi
  4. Dialoginen vuorovaikutus
  5. Oppiva kulttuuri

Varaa aika muutosmatkallesi

ASIAKASKOKEMUS

“Meille on keskeistä, että voimme tarjota asiantuntijoillemme eväitä oman asiantuntijuuden johtamiseen ja saamme eri alojen asiantuntijat toimimaan yhdessä. Tulos vastasi juuri sitä, mitä tarvitsemme. Toteutusmalli oli hyvä ja tehokas, saimme yhdessä aikaan monia aihioita jatkotyöstettäväksi. Kokonaisuus näkyi henkilöstömme arjessa. Humapin toimintaote ja työskentelytavat olivat erinomaiset. Konsulteilla oli kyky saada porukkamme aktivoitua yhteiseen tekemiseen ja lisäksi meillä oli tosi hauskaa.”

– Ari Mäkelä, yritysverotuksen ylijohtaja, Verohallinto