Yhteisöllinen työhyvinvointi

Yhteisöllinen työhyvinvointi
Yhteisöllinen työhyvinvointi on yhteisen ja hyvinvoivan toimintakulttuurin kehittämistä. Etä- ja hybridityössä organisaatio tarvitsee menestyäkseen strategisen työhyvinvoinnin johtamista. Työ siirtyy yhä nopeammin digitaalisiin työympäristöihin, joka tuottaa kuormitusta niin ihmisissä kuin teknologiassa. Kasvukivuissa teknologia voi romahtaa, ihmisille näin ei saa käydä. Tuomme perinteisten työhyvinvoinnin seuraamisen mallien rinnalle yhteisöllisen, strategisen ja dialogisen työhyvinvoinnin johtamisen näkökulman.
Hyvinvoinnin johtaminen ei ole enää ainoastaan esimiehen tai yksilön harteilla.
Työhyvinvoinnin haastavin kysymys on, miten rajaton, kompleksinen ja kiihtyvä työ hallitaan niin, että työkyky säilyy. Muuttuva työ tuo mukanaan uudenlaista kuormitusta ja pakottaa ajattelemaan työhyvinvoinnin johtamisen uusiksi.
Enää ei riitä, että esimies tai yksilö yksin ottaa hyvinvoinnin johtamisen harteilleen. Työelämässä tarvitaan rakenteita ja käytänteitä, joiden avulla hyvinvoinnin tukeminen jakautuu esimiesohjauksesta myös työntekijöiden välisiin suhteisiin. Työkyky on jokaisen vastuulla, sillä työnteko tapahtuu yhteistyö- ja riippuvuussuhteissa. Jokainen vaikuttaa ja vaikuttuu työyhteisössä toisten tekemisestä, mikä edellyttää sopimista työkykyä ylläpitävistä käytänteistä.
Luomalla kanssamme yhteisöllistä työhyvinvointia lupaamme:
- Yhteisöllistä hyvinvointia hybridityössä.
Työhyvinvoinnin johtamisessa korostuu suorituksen johtamisen sijaan oppimisen ja yhteistyösuhteiden johtaminen. Keskeistä työhyvinvoinnin kehittämisessä on yhteinen ymmärrys muuttuvasta työstä, toimintaympäristöstä ja sen uusista henkisistä ja fyysistä kuormitustekijöistä.
Lue lisää - Psykologisesti turvallista ja tunneälykästä etäjohtamista.
Psykologinen turvallisuus luo vahvan edellytyksen yhteisölliselle hyvinvoinnille. Psykologinen turvallisuus yhdistyy organisaatioissa tutkitusti oppimiseen, parempaan tiedon jakamiseen ja kohoavaan suoriutumiseen. Psykologisen turvallisuuden merkitys myös kasvaa ja korostuu käsi kädessä toimintaympäristön turbulenssin ja itseohjautuvuuden tavoittelun kanssa. Autamme asiakkaitamme tunnistamaan ja vahvistamaan organisaation tunneälyä päivittäisissä kohtaamisissa ja etäjohtamisessa.
Lue lisää - Jännitteiden tunnistaminen ja konfliktien purkaminen työyhteisön arjessa.
Jännitteet kuuluvat luonnollisena osana yhteisöjen arkea. Autamme työyhteisöjä tunnistamaan ja ottamaan puheeksi hankalia asioita ennen kuin ne äityvät konflikteiksi. Olemme ennaltaehkäisevän yhteisöllisen työhyvinvoinnin kumppani.
Lue lisää
ASIAKASKOKEMUS
“Urani aikana olen ollut toteuttamassa useita työhyvinvoinnin kehittämishankkeita, mutta Humapin toteuttaman prosessin kohdalla on ensimmäistä kertaa saavutettu todellista laatua ja ymmärrystä. Ratkaisut ja työkalut ovat olleet tähän mennessä vaikuttavia. Prosessien sisällöt, muun muassa yhteisöllinen ja dialoginen työkyvyn edistäminen, itseohjautuvuus ja uuden ajan johtaminen, ovat olleet osuvia ja asiantuntevasti esitettyjä. Esimiehiltä tulleet palautteet ovat olleet erittäin myönteisiä.”
–Anne Heikkilä, työhyvinvointiasiantuntija, Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala.
Tutustu aiheeseen blogissa
-
Sebastian Siukonen 12.11.2020 Kannanotto hikisen arkiduunin ja hyvinvoinnin puolesta
Lisää
-
Olli Viljanen 3.11.2020 Mistä on monipaikkaisen organisaation hyvinvointi tehty?
Lisää
-
Elina Sipilä 24.4.2020 Kokonaisvaltainen työelämä - järki ja tunteet kuuluvat työhön
Lisää
-
Annika Ranta 1.4.2020 Pidä sydän auki virtuaaliyhteistyössä
Lisää
Tutustu tapahtumiimme
-
21.1. klo 08.15 Webinaari
Vallankumouksellinen strategiatyö -webinaari
Vallankumouksellisessa strategiatyössä kyse ei ole vain digitaalisesta transformaatiosta vaan strategiatyöhön liittyvien…Lue lisää -
18.2. klo 08.15 Webinaari
Muutoksessa oppiminen -webinaari
Toimintaympäristön jatkuva muutos haastaa organisaatioita oppimaan ja uusiutumaan menestyäkseen. Muutoksessa oppiminen on…Lue lisää
Ota yhteyttä

YHTEISÖLLINEN HYVINVOINTI HYBRIDITYÖSSÄ
Monipaikkaisessa hybridityössä yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin kannattelu vaatii uudenlaista panostamista taatakseen organisaation menestymisen tulevaisuudessa. Työhyvinvoinnin johtamisessa korostuu suorituksen johtamisen sijaan oppimisen ja yhteistyösuhteiden johtaminen. Keskeistä työhyvinvoinnin kehittämisessä on yhteinen ymmärrys muuttuvasta työstä, toimintaympäristöstä ja sen uusista henkisistä ja fyysistä kuormitustekijöistä. Ymmärryksen rakentaminen vaatii laajaa ja luottamuksellista virtuaalista vuorovaikutusta.
Strategisesti hyvinvointiin panostaminen luo puitteet koko organisaation menestymiseen yhdessä. Se mahdollistaa itseohjautuvuuden ja yhdessä oppimisen. Yhteisen ymmärryksen rakentaminen muutoksesta ja sen vaikutuksista rakentaa resilienssiä ja innovatiivista yhteistyötä.
Yhteisöllinen hyvinvointi hybridityössä rakentuu ihmisten välisen yhteyden ja yhteistyön pohjalle. Erilaisissa fyysisissä ja digitaalisissa tiloissa työskentelevät ihmiset tarvitsevat hyvinvointia kannattelevia yhteistyön ja vuorovaikutuksen rakenteita. Autamme asiakkaitamme kehittämään organisaation sisäistä dialogia, virtuaalista vuorovaikutusta ja tuloksellisen yhteistyön tapoja. Suorituksen johtaminen, yhteisöllinen päätöksen, konfliktien ratkaisu yhteisöllisesti ja yhteisön varhainen tuki ovat keskeisiä yhteisöllisen hyvinvoinnin käytänteitä.
Hyvinvoinnin johtaminen monipaikkaisessa työssä vaatii hyvinvointiin panostamista uudella tavalla. Asiakkaamme saavat merkittävää apua erityisesti yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen kannatteluun, jotka ovat tutkimustenkin mukaan merkittäviä tekijöitä tuottavuuden ja kasvun näkökulmasta. Investoimalla yhteisölliseen hyvinvointiin monipaikkaisessa hybridityössä organisaatio pitää huolen siitä että työyhteisö voi hyvin, uudistuu, innovoi ja kukoistaa myös tulevaisuudessa.
Asiakkaamme kertovat:
Lue lisää blogista:

PSYKOLOGINEN TURVALLISUUS JA TUNNEÄLYKÄS ETÄJOHTAMINEN
Psykologinen turvallisuus luo vahvan edellytyksen yhteisölliselle hyvinvoinnille. Psykologinen turvallisuus yhdistyy organisaatioissa tutkitusti oppimiseen, parempaan tiedon jakamiseen ja kohoavaan suoriutumiseen. Psykologisen turvallisuuden merkitys myös kasvaa ja korostuu käsi kädessä toimintaympäristön turbulenssin ja itseohjautuvuuden tavoittelun kanssa. Autamme asiakkaitamme tunnistamaan ja vahvistamaan organisaation tunneälyä päivittäisissä kohtaamisissa ja etäjohtamisessa.
Psykologinen turvallisuus ja tunneälykäs johtaminen ovat inhimillisen työkulttuurin menestystekijöitä. Työelämän ja toimintaympäristön muutoksissa ihmisten empaattinen huomioonottaminen kokonaisvaltaisina tuntevina ihmisinä ja turvallisen vuorovaikutuskulttuurin luominen mahdollistaa innovatiivisen ja tuottavan toiminnan pitkällä tähtäimellä.
Kehitämme yhdessä asiakkaiden kanssa yhteisöllisen hyvinvoinnin pohjaa luomalla psykologisesti turvallisen ilmapiirin ja dialogin, jossa jokaisen työyhteisön jäsenellä on tärkeä osa. Jokaisen mahdollisuus tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi on lyhin matka luottamukselliseen, tiiviiseen yhteistyöhön arjen työssä olivat ihmiset sitten etänä tai lähellä.
Yhteistyö kanssamme on mahdollistanut asiakkaillemme vaikuttavan työn arkeen sopivan työhyvinvoinnin kannattelun, joka ei ole yksin esihenkilön tai johdon harteilla. Työntekijät ovat oppineet ymmärtämään, miten jokainen vaikuttaa omalla energiallaan ja toiminnallaan koko yhteisön hyvinvointiin. Pienillä teoilla voi olla iso vaikutus! Ja tämän ovat todenneet myös asiakkaamme, kun ovat nähneet millainen säästö ennaltaehkäisevällä yhteisöllisellä työhyvinvointipanostuksella on niin lyhyellä kuin pitkällä aikavalillä.
Asiakkaidemme kokemuksia:
Lue lisää blogista:

JÄNNITTEIDEN TUNNISTAMINEN JA KONFLIKTIEN PURKAMINEN
Jännitteet kuuluvat luonnollisena osana yhteisöjen arkea. Autamme työyhteisöjä tunnistamaan ja ottamaan puheeksi hankalia asioita ennen kuin ne äityvät konflikteiksi. Olemme ennaltaehkäisevän yhteisöllisen työhyvinvoinnin kumppani.
Ihmisten välisessä kanssakäymisessä syntyy erilaisia jännitteitä, niin ihmisten, asioiden kuin näkökulmienkin välillä. Erilaisuuden ja erilaisten jännitteiden kannattelu on keskeinen osa johtamistyötä. Moninäkökulmainen asioiden tarkastelu mahdollistaa kollektiivisen viisauden kannattelun ja innovatiivisen toiminnan. Turvallisessa ympäristössä asioiden konfliktointi herättää uusia ajatuksia ja innovaaioita. Joskus jännitteet muodostuvat kuitenkin muodostuvat sietämättömiksi tai synnyttävät ihmisten välisiä konflikteja, joita on vaikea yhteisön sisäisesti käsitellä.
Autamme työyhteisöjä tunnistamaan ja hyödyntämään jännitteitä. Autamme ennen kaikkea yhteisöjä ennaltaehkäisemään suurempia konflikteja, oppimaan ja elämään asioiden ja tilanteiden kompleksisuuden kanssa. Emme voi ratkaista konflikteja asiakkaidemme puolesta, mutta tuemme heitä ottamaan vaikeat hiertävät asiat puheeksi ja käsittelemään ne koko työyhteisön hyvinvointia kannattelevalla tavalla.
Parhaimmillaan asiakkaamme ovat jännitteiden käsittelyn kautta vapauttaneet luovaa energiaa uuteen innovatiiviseen toimintaan, synnyttäneet vahvaa yhteishenkeä ja synnyttäneet tuloksellisia yhteistyön tapoja. Konfliktien purkaminen on auttanut irtipäästämään jopa vuosikymmeniä kiusanneesta kaunasta, joka on vaikuttanut työilmapiiriin, asenteisiin ja yhteistyöhön. Tämä kaikki rakentaa koko työyhteisön hyvinvointia ja tuloksellisuutta heti ja vielä vuosienkin päästä.
Asiakkaidemme kokemuksia:
Lue lisää blogista: