Muutoksessa oppiminen

Muutoksessa oppiminen
Muutoksessa on kyse jatkuvan oppimisen ja yhteistyön rakentamisen kulttuurista, joka kantaa läpi organisaation. Muutoksessa elämisen taidot ja oppimiskyvykkyys ovat organisaation tärkeimmät taidot tulevaisuudessa. Haluamme auttaa organisaatioita löytämään keinoja toimia jatkuvan muutoksen maailmassa yksittäisten muutosprosessien sijaan.
Muutos on tapa elää vuorovaikutuksessa kehittyvän toimintaympäristön kanssa
Uudistuminen tarkoittaa nopeampaa koordinoitumista yhteistyössä ja jatkuvasti oppivan toimintakulttuurin synnyttämistä. Yhdessäoppiminen tukee organisaatioita selviämään muuttuvassa liiketoimintaympäristössä ja varmistaan uudistuvan yhteistyökulttuurin. Olemme vahvistamassa ja tukemassa aikarakenteiden, digitaalisen yhteistyön ja uudistavien työtapojen syntyä.
Valmentamalla kanssamme työyhteisön oppimis- ja muutoskyvykkyyttä yksittäisten koulutusten sijaan lupaamme:
- Toimivat yhteistyörakenteet ja toimintatavat hybridi- ja etätyössä.
Organisaation pitää mahdollistaa perinteisten hierarkijoiden sijaan, että osaajat löytävät toisensa ja pystyvät tekemään työtä ketterästi ajasta ja paikasta riippumatta.
Lue lisää - Virtuaaliseen yhteistyöhön vuorovaikutteisuutta ja tuottavuutta.
Asiantuntijatyö on vuorovaikutusta, joka tapahtuu uuden ajan organisaatioissa pääosin virtuaalisesti. Digitaalisissa työympäristöissä hierarkiat madaltuvat. Ketterät tiimit yhdessäohjautuvat osallistavassa ja arvostavassa dialogissa. Virtuaalikokous voi onnistuessaan olla paljon tuottavampi kun kasvokkainen. Tiedon jakamisen sijaan rakennetaan yhteiskehittämisen kulttuuria.
Lue lisää - Laajalta osallistavan yhteiskehittelyn virtuaalisesti.
Virtuaalifasilitointi ei ole työkalupakki erilaisia menetelmiä. Kyse on strategisesti tavoitteellisen prosessin ohjaamisesta. Luodaan edellytyksiä tuhansien ihmisten yhteiskehittelyyn ja laajan tiedon uudelleen jäsentelyyn.
Lue lisää - Organisaatioon strategista oppimis- ja muutoskyvykkyyttä.
Luomme organisaatiolle edellytyksiä arjen kokeiluihin, niiden onnistumisen arvioitiin ja jatkuvaan kehittämiseen. Prosessi vaatii tilat ja rakenteet, jossa havaintojen kerääminen, reflektointi ja uusista kokeiluista yhdessä päättäminen voi tapahtua. Vahvistamme yhteisöllisen relisienssin tukemiseen jatkuvassa muutoksessa.
Lue lisää
ASIAKASKOKEMUS
“Aina, kun työn tekemisen edellytyksiä kehitetään, täytyy ajatella kokonaisuutta. Puhumme projekteissamme usein fyysisestä, henkisestä ja digitaalisesta muutosta. Senaatti vastaa monitilojen toteuttamisesta ja suunnittelusta asiakkaiden kanssa ja Humapin vastuulla on ollut muutosjohtamisen ja kulttuurinrakentamisen tuki.”
– Pertti Siekkinen, muutosjohtamisen asiantuntija, Senaatti-kiinteistöt
Klikkaa blogiin
-
Matti Hirvanen 2.2.2021 Oi aikoja, oi tapoja - etäyhteistyötä voi myös johtaa
Lisää
-
Eeva-Liisa Vihinen 28.1.2021 Oppivan systeemin menestystekijät
Lisää
-
17.6.2020 Digitaalisen yhteistyökulttuurin aikakausi on täällä
Lisää
-
Anne Horila 28.5.2020 Fast Expert Teams -verkosto kykeni tuottamaan ratkaisuja koronakriisiin
Lisää
Ota yhteyttä
YHTEISTYÖRAKENTEET JA TOIMINTATAVAT HYBRIDI- JA ETÄTYÖSSÄ
Monipaikkainen työelämä vaatii organisaatioita oppimaan. Perinteisten hierarkioiden sijaan on pidettävä huoli siitä, että osaajat löytävät toisensa ja pystyvät tekemään työtä ketterästi ajasta ja paikasta riippumatta.
Etä- ja hybridityö haastaa työntekemisen tavat. Työtä tehdään monipaikkaisesti monissa eri tiloissa ja monin eri tavoin erilaisissa digitaalisissa ja fyysisissä työtiloissa. Tämä vaatii uudenlaista toimintakulttuuria ja yhteistyön tapoja.
Tuemme asiakkaita oppimaan ja poisoppimaan yhdessä työn arjessa, muovaamaan yhteistyön tapoja ja luomaan vaikuttavaa virtuaalista vuorovaikutusta ajasta ja paikasta riippumatta. Enää ei riitä vain yhteiset työn tilat on opittava hyödyntämään niitä parhaalla tavalla tuloksellisen yhteistyön saavuttamiseksi.
Uudenlaisten toimintatapojen ja yhteistyörakenteiden rakentaminen mahdollistaa organisaation uudistumisen, tehokkaan ja innovatiivisen yhteistyön ajasta ja paikasta riippumatta.
Asiakkaidemme kokemuksia:
Lue lisää blogista:
VIRTUAALINEN VUOROVAIKUTUS JA YHTEISTYÖ
Asiantuntijatyö on vuorovaikutusta, joka tapahtuu uuden ajan organisaatioissa pääosin virtuaalisesti. Digitaalisissa työympäristöissä hierarkiat madaltuvat. Ketterät tiimit yhdessäohjautuvat osallistavassa ja arvostavassa dialogissa. Virtuaalikokous voi onnistuessaan olla paljon tuottavampi kun kasvokkainen. Tiedon jakamisen sijaan rakennetaan yhteiskehittämisen kulttuuria.
Vuorovaikutus on keskeinen osa työtä ja sen merkitys korostuu erityisesti virtuaalisessa yhteistyössä. Virtuaalinen vuorovaikutus on monin tavoin erilaista kuin kasvokkainen ja siksi siihen tulee työyhteisöissä tietoisesti panostaa.
Autamme asiakkaitamme arvostavan osallistavan dialogisen ja digitaalisen yhteistyökulttuurin rakentamisessa lähtien arjen vuorovaikutustilanteista ja luontaisista yhteistyön paikoista. Muotoilemme yhdessä asiakkaiden kanssa kokeilemalla oppien uudenlaisia, innostavia ja tehokkaita vuorovaikutuksen ja yhteistyön tapoja.
Panostamalla vuorovaikutuksen ja yhteistyön kehittämiseen digitaalisissa työympäristöissä, työyhteisöjen itseohjautuvuus ja innovatiivisuus kasvaa. Aika käytetään tehokkaasti tärkeisiin asioihin ja koko yhteisö voi paremmin tullessaan kuulluiksi ja nähdyiksi sekä ollessaan aktiivisesti mukana yhteisten toimintatapojen muotoilussa.
Asiakkaidemme kokemuksia:
Lue lisää blogista:
OSALLISTAVAN YHTEISKEHITTELYN VIRTUAALIFASILITOINTI
Virtuaalifasilitointi ei ole työkalupakki erilaisia menetelmiä. Kyse on strategisesti tavoitteellisen prosessin ohjaamisesta. Luodaan edellytyksiä tuhansien ihmisten yhteiskehittelyyn ja laajan tiedon uudelleen jäsentelyyn.
Kun organisaatio haluaa uudistua ja muotoilla toimintatapojaan, ei tätä kannata tehdä pienissä kabineteissa, vaan osallistaa mukaan koko työyhteisö ja sidosryhmät. Ja tämä on mahdollista virtuaalisesti oli organisaatio kuinka iso tahansa. Innostava osallistava virtuaalinen fasilitointi mahdollista samanaikaisesti laajan yhteiskehittelyn ja tiiviin tulosten kiteyttämisen.
Tavoitteellinen rullaava prosessi kytkeytyy vahvasti työn arkeen eri puolilla organisaatiota ja sidosryhmiä. Se mahdollistaa laajan tiedon luonnin ja vanhan uudelleenkäsittelyn muuttuvassa toimintaympäristössä.
Kun kaikki kutsutaan mukaan yhteiskehittelyyn ja digitaaliseen dialogiin, saavat kaikki kokea olevansa tärkeitä tekijöitä rakentamassa organisaation tulevaisuutta. Vuorovaikutteisessa työssä syntyy innovatiivisia ideoita ja uusia käytänteitä, joilla saavutetaan parhaimmillaan huimaa kilpailuetua.
Asiakkaiden kokemuksia:
Lue lisää blogista:
STRATEGINEN OPPIMIS- JA MUUTOSKYKY
Luomme organisaatiolle edellytyksiä arjen kokeiluihin, niiden onnistumisen arviointiin ja jatkuvaan kehittämiseen. Prosessi vaatii tilat ja rakenteet, jossa havaintojen kerääminen, reflektointi ja uusista kokeiluista yhdessä päättäminen voi tapahtua. Vahvistamme yhteisöllistä resilienssiä jatkuvassa muutoksessa.
Organisaatioiden menestys tulevaisuudessa on riippuvainen niiden oppimis- ja muutoskyvykkyydestä. Muuttuva toimintaympäristö haastaa työyhteisöjä kasvattamaan resilienssiä ja muovaamaan toimintatapojaa jatkuvasti työn arjessa.
Oppiminen ei tapahdu enää vain erillisillä kursseilla tai koulutuksissa, autamme asiakkaitamme kytkemään oppimisen arjen yhteistyökäytänteisiin. Luomme edellytyksiä uusiin innovaatioihin, arjen kokeiluihin ja yhdessä tekemällä oppimiseen.
Kehittämällä oppimis- ja muutoskyvykkyyttä työyhteisöt luovat pohjan menestyvälle, joustavalle ja tuottavalle yhteistyölle tänään ja pitkälle tulevaisuuteen. Oppiminen ja poisoppiminen on mukavaa motivoivaa ja saa koko organisaation surffaamaan muutoksen laineilla.