Piia Aalto

asiakaskokemusjohtaja, organisaatiokonsultti

+358 50 371 7517
piia.aalto@humap.com

Olen kiinnostunut työelämän ilmiöistä, jatkuvassa muutoksessa elämisestä, yhdessä oppimisesta ja menestymisen rakentamisesta. Intohimoni on aidon asiakasymmärryksen lisääminen organisaation kohtaamisiin, vuorovaikutukseen ja toimintaan.

Olen 15 vuoden ajan kehittänyt monipuolisesti organisaatioita mm. johtanut markkinointiviestintää ja brändejä, tukenut muutosprosesseja, muotoillut palveluita, kehittänyt asiakaskokemusta ja myyntiä sekä esimiestyössä tukenut henkilöstöä innostavan yhteistyökulttuurin rakentamisessa.

Sydämeni sykkii ainutlaatuisen ja jäljittelemättömän asiakaskokemuksen muotoilemiselle osana innostavaa organisaatiokulttuuria. Toimin organisaatioiden kumppanina strategiaprosesseissa, johtamisen ja esimiestyön kehittämisessä sekä hybridiajan yhteistyökulttuurin rakentamisessa.

Työotteeni on ratkaisukeskeinen, kuunteleva, sparraava sekä yksilöä, yhteisöä ja erilaisuutta arvostava. Oivalluttamaan, autan löytämään yhteistä suuntaa toiminnan kehittämiseen sekä varmistamaan muutoksen siirtymisen arjen työhön konkretian kautta.

Valjastetaan digitaalinen yhteisöllisyys ja muutoksessa eläminen organisaatioiden kilpailueduksi. Ollaan rohkeasti suunnannäyttäjiä, tulevaisuuden tekijöitä ja yhdessä menestyjiä. Viisaus asuu ihmisissä, jota kannattaa hyödyntää kollektiivisesti.

KOULUTUS

  • VTM (Politices Magister Examen), Åbo Akademi, 2007
  • JOKO 42, Johtamiskoulutus, Turun Kauppakorkeakoulu 2015

OSAAMISALUEITA JA VAHVUUKSIA

  • strategiaprosessit
  • johtaminen, esimiestyö
  • asiakaslähtöisen toimintakulttuurin rakentaminen