Piia Aalto

asiakaskokemusjohtaja, organisaatiokonsultti

+358 50 371 7517
piia.aalto@humap.com

Olen kiinnostunut työelämän ilmiöistä, muutoksen todeksi elämisestä, yhdessä oppimisesta ja yhteisen menestymisen rakentamisesta. Intohimoni on kestävän ja kilpailukykyisen organisaation rakentaminen asiakaslähtöisesti yhdessä motivoituneiden ihmisten kanssa.

KUKA?

Olen yli 15 vuoden ajan kehittänyt monipuolisesti organisaatioita mm. johtanut markkinointiviestintää ja brändejä, tukenut muutosprosesseja, muotoillut palveluita sekä kehittänyt liiketoimintaa, myyntiä, asiakas- ja henkilöstökokemusta. Olen johtoryhmä- ja  esimiestyössä saanut tukea henkilöstöä innostavan yhteistyökulttuurin rakentamisessa. Sydämeni sykkii ainutlaatuisen ja jäljittelemättömän asiakaskokemuksen muotoilemiselle osana innostavaa henkilöstökokemusta ja kestävää organisaatiokulttuuria.

MIKSI?

Organisaatiot tarvitsevat moninäkökulmaista, asiakaslähtöistä, inhimillistä, hyvinvoinvaa ja kestävää suuntaa tulevaisuuden kilpailukyvyn saavuttamiseksi. Toimin organisaatioiden kumppanina osallistavissa strategiaprosesseissa, uuden ajan johtamisen ja esimiestyön kehittämisessä sekä hybridiajan yhteistyökulttuurin rakentamisessa.

MITEN?

Työotteeni on ratkaisukeskeinen, kuunteleva, sparraava sekä yksilöä, yhteisöä ja erilaisuutta arvostava. Autan löytämään yhteistä suuntaa toiminnan kehittämiseen sekä varmistamaan muutoksen siirtymisen arjen työhön konkreettisten tavoitteiden, yhdessä todeksi elämisen ja aidon vuorovaikutuksen avulla.

Valjastetaan ekosysteemin voima, muutoskyvykkyys ja arvostava yhteistyö organisaatioiden kilpailueduksi. 

OSAAMINEN JA VAHVUUDET

  • Hybridiajan yhteistyökulttuuri
  • Virtuaalinen yhteistyö etä- ja hybridityössä
  • Strategiatyö
  • Johtaminen ja esimiestyö
  • asiakaslähtöisen toimintakulttuurin rakentaminen