Pekka Pirhonen

Organisaatiokonsultti, Professional Certified Coach (PCC)

+358 50 5587 808
pekka.pirhonen@humap.com

Miten pysyä tuoreena? Ja nauttia siitä.

Konsultointityössäni haluan auttaa, sparrata ja oivalluttaa kaikilla organisaatiotasoilla (työyhteisö, johtoryhmä ja yksilö). Tuoreus tarkoittaa jatkuvaa uteliaisuutta, rohkeutta luopua vanhasta ja oppia kokeilujen kautta uutta.

Tuoreus on isolla raekoolla tarkasteltuna rullaavaa strategian todeksi elämistä ja seuraavan strategisen uudistumisaskeleen oivaltavaa luomista. Pienemmällä arjen raekoolla se on tietoista läsnäoloa tässä hetkessä, johtoryhmän kokouksessa tai asiakastapaamisessa. Se on myös taitavaa itsensä johtamista, henkilökohtaista kasvua ja tuottavaa tapaa kytkeytyä kollegoihin, asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin.

Työelämästä voi ja pitää nauttia – löytää merkityksellinen ja kestävä tapa tehdä työtä, joka tukee hyvinvointia ja ihmisenä kehittymistä.

Tutustu Pekan tuoreena pysymisen ajatuksiin

Asiakkaiden palautetta:

Yhdessäohjautuva strategia (henkilöstön Kreikan matkalla):
”Humapin konsultit olivat koko ajan mukana ja tukena. Se oli hyvin tiivistä yhdessä työskentelyä, mutta virtuaalisesti. Emme halunneet työskennellä seminaaritiloissa, vaan olimme uima-altaalla ja rannalla. He tekivät upeita väliyhteenvetoja ja alustivat seuraavia osioita. Tulimme Kreikasta entistä vahvempana organisaationa takaisin. Saimme selkeän pohjan uusille tavoitteille ja suunnitelmille, joilla viemme Efimaa seuraavalle tasolle. Strategiatyö on tehtävä koko organisaation voimin. Humapin panos kokonaisuudessa oli erinomainen. Pääsimme heidän avullaan matkalle asetettuihin tavoitteisiin, ja se on kaikista olennaisinta.”
– Tero Salminen, toimitusjohtaja, Efima (lue koko asiakastarina)

Strategia todeksi:
”Humap osoitti kompetenssinsa jälleen kerran. Yhteistyö on ollut erittäin avointa ja hedelmällistä. Kun kaikki saavat laittaa oman peukalonjälkensä kokonaisuuteen, sitoutuminen on vahvempaa. Jokaiselle tulee fiilis, että tämä on meidän juttu. Ensi kerrallakin teemme ehdottomasti osallistavan strategiaprosessin.”
– Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Turku Energia (lue koko asiakastarina)

Yhdessäohjautuva strategia:
”Rauman kaupungin strategiaprosessi uudistettiin täysin Humapin sparraamana. Osallistavan ja vuorovaikutteisen prosessin tuloksena synnytettiin Rauman Tarina – kaupungin strategia. Strategiakonsulttien kanssa ideoitiin ja toteutettiin rennolla tyylillä uusia osallistamisen ja vuorovaikutuksen malleja. Konsulttien vahva usko ihmisiin ja ihmisten vuorovaikutuksen kautta syntyvään lisäarvon tuottamiseen on asia, jonka merkitys avautui itselleni uudella tavalla. Tätä oppia toteutan nyt omassa työssäni päivittäin!”
– Sari Salo, hallintojohtaja, Rauman kaupunki (lue koko asiakastarina)

Yhteistyökulttuurin kehittäminen:
”Pekka osaa aina yllättää positiivisesti. Tapa jolla hän näitä meidän toimeksiantoja on vuosien aikana hoitanut on ollut positiivisella tavalla erilainen kun vertaa vuosien varrella eteen tulleisiin konsultteihin ja asiantuntijoihin. Ja tulokset puhuvat puolestaan, monta jäätä ja epäluuloa on Lämpöyksikössä sulanut mistä osoituksena on mm. työtyytyväisyyden merkittävä paraneminen sekä poissaolojen väheneminen.”
– Jari Kuivanen, Lämpö-yksikön johtaja, Turku Energia

Uuden ajan johtoryhmä:
”Pekan kommunikointitapa oli haastava, innostava ja kuunteleva, mikä sai meidät ajattelemaan asioita eri lailla – pysähtymään ajassa ja paikassa ja ihmettelemäään ihmismielen kulkua. Johtoryhmämme coaching-ohjelman sessiot olivat lähde työelämän erämaassa.”
– Ismo Matinlauri, VP Solution Sales&Marketing, Kalmar at Cargotec Corporation (lue koko asiakastarina)

Uuden ajan johtoryhmä:
”Pekka ei tarjonnut meille valmiita vastauksia, vaan haastoi hienolla tavalla tekemistämme ja piti prosessin kasassa. Kokonaisuus meni suorastaan erinomaisesti. Kaikki saivat paljon irti omaa toimintaansa ajatellen. Paras mittari tyytyväisyyteemme on varmasti se, että teimme jo uuden tilauksenkin. Yhteistyö jatkuu.”
– Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Turku Energia (lue koko asiakastarina)

Johtajana ja ihmisenä kasvaminen:
”Mistä tuntee hyvän coachin? Tuloksista. Juuri tätä Pekka ei sanonut, mutta noin 42 muuta pientä arjen itsestäänselvyyttä viipalekuvasimme tapaamisissamme. Hosutko vai osutko? Oletko vai teetkö? Katsotko vai näetkö? Jin vai Jang? Maki vai Nigiri? Se säätää elämääni, vaikka luulin sitä kynnysmatoksi. Pekan avulla löydän kohteen ja suunnittelen reitin. Itse olen vessel(i). Elämä on matka. Pekka on Rokka.”
– Professori Jukka Käyhkö, Turun Yliopisto

Johtajana ja ihmisenä kasvaminen:
”Meillä oli Pekan kanssa antoisa, 10 kuukauden mittainen coaching-matka keväästä myöhälle syksyyn. Osasit Pekka tuoda erinomaisella tavalla tilanteeseen erilaisia työkaluja ja tapoja ajatella. Herkkyys, jolla luet ihmistä ja tilassa vallitsevaa energiaa on kerrassaan vaikuttava. Saimme aikaan hyviä keskusteluja, jonka lopputuloksena syntyi haluttua toimintaa: rohkeita kokeiluja, erilaisia toimintatapoja ja kestäviä ratkaisuja. Jatka Pekka samaan tapaan. Olet ymmärtänyt jotain keskeistä ihmisenä olemisesta.”
– Prisma-johtaja Tommi Viitanen, Osuuskauppa Keskimaa

Johtajana ja ihmisenä kasvaminen:
”Pekka coachasi minua reilun vuoden ajan aloitettuani uudessa vaativassa tehtävässä keskimääräistä nuorempana ja kokemattomampana. Pekalla on myönteinen, lämmin, kannustava ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky liittää asioita yhteen ja auttaa kokonaiskuvan, mukaan lukien tunteiden, hahmottamisessa. Pekka auttoi luottamaan omiin voimavaroihin sekä yllättävissäkin tilanteissa löytämään kokonaisuuden kannalta tasapainoisen, omannäköisen ratkaisun. Pekka on luova kielen- ja mielenkäyttäjä, ja keskusteluistamme jää elämään tärkeitä ilmiöitä kuvaavia sanoja kuten taukotaidot, piilopysähtyminen, ownshifting, vahva nöyryys. Valmennusprosessissa oli sopivassa suhteessa systematiikkaa ja joustoa. Virtuaalitapaamisten aikatauluttaminen onnistui täpötäydestä kalenteristani huolimatta hyvin – milloin lentokentältä, milloin puistonpenkiltä tai kotoa, joskus työhuoneestakin. Suosittelen lämpimästi Pekan palveluita, jos haluat ammattitaitoista ja ihmisläheistä valmennusta työelämän pyörteisiin!”
– Paula, johtaja valtionhallinnossa

 

ASIAKASTYÖNI FOKUSALUEET:

(1) Strateginen ja kulttuurinen uudistuminen – kaikki mukaan strategian luomiseen ja todeksi elämiseen.
(2) Johtoryhmän valpastuminen – uuden ajan johtaminen on yhteistä tietoisuutta ja uskallusta uudistua.
(3) Johtajana ja ihmisenä kasvaminen – itsensä johtaminen ja elävään yhteistyöhön antautuminen.

Kirjoja, joita yhdistäviä teemoja ovat “Pysy tuoreena” ja “Johda itsesi muiden luo”:

  • No Agenda Club – Elä väljästi (Talentum 2009)
  • Onnivaattori – Itsen johtamisen keveys (Books-On-Demand 2015)

Lataa CV ja Coaching profiili: 

Henkilökohtainen blogi: https://pekkapirhonen.com/