← Me

Marika Schaupp

Olen kokeilukulttuuriin kannustava työn ja toimintakonseptien uudistaja. Tarjoan apua erityisesti uutta luovien oppimiskäytäntöjen ja organisaatiokyvykkyyden kehittämiseen, sekä muutostilanteisiin. Erityisenä intohimonani on osaamisen uudistaminen, jotta organisaatioissa olisi yhä laajemmin yhteisöllisiä valmiuksia työn uudelleenmuotoiluun pelkän muutoksissa selviämisen sijasta.

Organisaatiot pyrkivät olemaan dynaamisia, mutta synnyttävät usein pysähtyneitä rakenteita. Kehittämisessä haastankin työyhteisöt ja johtoryhmät kahden hieman vastakkaiselta tuntuvan tehtävän eteen: Pysähtymään ja etenemään nopeasti. On maltettava pysähtyä tarkastelemaan, mistä organisaation toiminnassa ja sen kehityksessä juuri nyt on kyse. Toisaalta on heittäydyttävä nopeasti kokeilemaan uusia ideoita, sillä “valmiiksi suunnitellun” aika on ohi. Tästä syntyy oppimisen dynamiikka.

Työni perustuu tutkimukseen, jota teen kehittämisen rinnalla. Kantavina teemoina ovat työn ja osaamisen kehittäminen, oppiminen ja työhyvinvointi. Etsin jatkuvasti tarkentuvia vastauksia kysymyksiin, miten kehitetään osaamista, jota ei ole vielä olemassa, ja miten johdetaan strategisesti toimintaa, joka syntyy vasta huomenna.

Vaikka organisaatioissa on jo oivallettu, että yhteisön osaaminen ei ole vain sen jäsenten henkilökohtaisten taitojen summa, edelleen hapuillaan siinä, miten organisaatiokyvykkyyttä uudistetaan ja johdetaan strategisemmin ja monitahoisemmin. Strategisin tieto syntyy asiakasrajapinnassa. Autan nostamaan paikallisen tiedon, pienet uudet ideat ja kiinnostavat poikkeukset strategian ja strategisen osaamisen kehittämisen kärjiksi.