Johanna Rantakangas

organisaatiokonsultti, työonhjaaja (STOry)

+358 50 577 9189
johanna.rantakangas@humap.com

MINULLE MERKITYKSELLISTÄ TYÖELÄMÄSSÄ ON RATKAISUKESKEINEN AJATTELU, IHMISTEN KOHTAAMINEN ARJESSA, POTENTIAALIN NÄKEMINEN YKSILÖISSÄ JA RYHMISSÄ SEKÄ JATKUVA OPPIMINEN.

KUKA?

Olen kokenut organisaatioiden osaamisen kehittämisen ja henkilöstöjohtamisen ammattilainen, joka on työskennellyt monipuolisissa henkilöstöjohtamisen tehtävissä kansainvälisissä ja suomalaisissa suurissa yrityksissä. Olen saanut kehittää omia johtamistaitojani esihenkilönä huippuasiantuntijoille sekä erinäisten projektien vetäjänä.

Työurani keskeisiä teemoja ovat olleet suuret muutostilanteet, organisaatiokulttuurin ja työhyvinvoinnin kehittäminen sekä johtamisen kehittäminen.

Vapaa-aikani kuluu perheen ja kodin parissa touhuamisen lisäksi monipuolisesti itseni ja hyvinvointini kehittämiseen. En usko olevani ihmisenä koskaan valmis ja haluankin oppia jatkuvasti lisää.

MIKSI?

Työelämän tahtia ei voi enää kiristää, emmekä pysty etenemään tekemällä samoja asioita samaan tapaan kuin aiemmin. Päästäksemme seuraavalle tasolle, meidän pitää oppia sopeutumaan muutokseen nopeasti. Vielä parempi, jos pystymme näkemään itsemme muutoksen ajureina, kenties näyttämässä tietä myös muille.

Mielestäni meidän pitää olla rohkeita ja uskaltaa lähestyä työtä ja johtamista uudella tavalla. Meidän on purettava rakenteet, jotka estävät ihmisten potentiaalin ja luovuuden ottamista käyttöön.

MITEN?

Omaa kokemusta ja Humapin tiimin osaamista hyödyntäen pystyn tuomaan lisäarvoa erityisesti silloin, kun halutaan edesauttaa muutostilanteissa onnistumista. On kyse sitten strategian työstämisestä, johtamisen kehittämisestä, työhyvinvoinnista tai yhteistyön kehittämisestä, haluan olla luotettavana kumppanisi suunnittelemassa ja viemässä muutosta arkeen ja käytännön tekoihin.

Mahdollistetaan muutos ja menestys yhdessä!

OSAAMINEN JA VAHVUUDET:

  • Yrityskulttuurin ja yhteistyön kehittäminen
  • Johtajana ja ihmisenä kasvaminen
  • Organisaation osaamisen kehittäminen
  • Henkilöstöjohtamisen parhaat käytännöt
  • Työhyvinvoinnin kehittäminen