Julkaisija: ← Blogi

Itseään isommaksi – yhteistyösuhteissa on voimaa

Saimme kunnian haastatella kestävän ja inspiroivan työelämän sanansaattajaa sekä Advisory Board -toimintamallin Suomeen luonutta Tarja Ilvosta. InHuntin Advisory Board -toimintamalli on sisältönä Helsingin seudun kauppakamarin HAB (Hyväksytty Advisory Board) -sertifikaattikoulutuksessa. Kiinnostus toimintaa kohtaan on Suomessa kovassa kasvussa.

Ilvonen työskentelee InHunt Groupissa Senior Headhunterina ja hallitustyön kehittäjänä, kirjoittaa kirjoja ja vapaa-ajallaan viihtyy golfkentällä viettäen osan vuodesta Espanjan auringon alla.

Ilvosen tuorein kirja Itseään isommaksi – Advisory Board strategisen johtamisen tukena ilmestyy 4.3. ja tarjoaa organisaatioille ja yksilöille keinoja uudistua tässä epävarmassa ja nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Inspiroidutaan yhteistyösuhteista ja oppimisesta

Advisory Board -toimintamalli tarjoaa erinomaisen tuen yrityksen kehitykselle ja kasvulle, sillä ulkopuoliset neuvonantajat tuovat organisaatioon uudenlaisia näkemyksiä ja ideoita johtamisen, uudistumisen ja kasvun tueksi. Ryhmä koostuu oman alansa huippuasiantuntijoista, joiden avulla organisaatiot voivat rohkeasti kyseenalaistaa ajatteluaan sekä kehittää palveluitaan vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

”Advisorit eivät ole työsuhteessa organisaatioon vaan toimivat ulkopuolisina sparraajina, jotka pääsevät oppimaan ja kasvamaan itsekin yhteisen kehittämismatkan aikana. Kirja kuvaa Advisory Board -toimintamallin hyötyjä niin organisaatiolle kuin Advisorille itselleen,” Ilvonen huomauttaa.

Yksin ei kasveta itseään isommaksi

Kirjaa oli kirjoittamassa Tarja Ilvosen lisäksi upea joukko suomalaisia eri alojen huippuammattilaisia, jotka toivat erilaisia näkökulmia Advisory Board -toiminnan hyödyistä yrityksille ja yksilöille. Mukana oli myös Humapin Terhikki Rimmanen, joka kirjoitti kirjaan artikkelin Ohrasta olueksi – liiketoimintaa uudella tavalla. Se käsittelee strategian, johtamisen, yrityskulttuurin ja työtapojen näkemistä ja kokemista uudella tavalla, jotta inhimilliset ja teknologian tarjoamat vahvuudet kyetään yhdistämään uutta luovaksi ydinkyvykkyydeksi. Rimmasen mukaan suurin haasteemme on tällä hetkellä, että pyrimme ratkaisemaan muuttuneen maailman perinteisillä liiketoiminnan, johtamisen ja työn tekemisen malleilla. Sen sijaan meidän tulisi rakentaa inhimillisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestäviä siltoja strategian ja toiminnan välille.

“Kokosimme kirjoittajaryhmän samalla logiikalla kuin Advisory Board rakennetaan. Jokainen kirjoittaja on oman alueensa hämmentävän säkenöivä osaaja. Heillä on tiedot, taidot ja kyvykkyys soveltaa kokemaansa käytäntöön. He tuovat kirjassa esille kokonaisuutta hienosti täydentävän oman uniikin näkökulmansa. Kirjan kappaleet on yksilöllisesti luettavissa ja kokonaisuus jäsentyy niiden kautta. Kirja on testimonial Advisory Board -toiminnasta,” Ilvonen kertoo.

Tarja kannustaa jokaista pohtimaan, sopisiko Advisory Boardissa toimiminen omaan elämäntilanteeseen ja päivätyön rinnalle. Siinä pääsee törmäyttämään omaa osaamistaan päivätyön kuplan ulkopuolella, verkostoitumaan ammatillisesti ja oppimaan uutta. Se on varmasti sen arvoista!

 

 

 

TUTUSTU KIRJAAN

Tarja Ilvosen ja Sonja Martikaisen toimittaman kirjan Itseään isommaksi – Advisory Board strategisen johtamisen tukena voi hankkia itselleen Helsingin seudun kauppakamarista. Tilaa kirja TÄSTÄ.