Julkaisija: ← Blogi

Työelämän läpileikkaus – luetuimmat blogimme vuonna 2019

Vuosi 2019 lähenee loppuaan, joten päätimme kerätä luetuimmat työelämäblogimme yhteen. Tänä vuonna kaikkein trendikkäimmät aiheemme sivusivat yhdessätekemisen teemoja, johtamisen uusimpia tuulia sekä psykologisen turvallisuuden kysymyksiä. Viisi luetuinta blogiamme muodostavat loistavan läpileikkauksen niin työelämän kuumimpiin aiheisiin kuin Humapin osaamisen ytimeen.

Listasimme alle vuoden 2019 luetuimmat blogitekstimme. Joululoman lähestyessä on hyvä aika palauttaa mieleen nämä ajattomat teemat. Onko joku teksteistä sinulle aivan uusi vai onko joukossa Humap-blogin suosikkisi?

TOP3 Uuden ajan tiimityön tärkeimmät taidot

Vuoden 2019 kestosuosikki oli Matti Hirvasen loistava koonti tämän päivän työelämän tärkeimmistä tiimityötaidoista. Tässä blogissa on esitelty TOP3 uuden ajan tiimityötaitoa, jotka jokaisella pitäisi olla hallussa. Listauksessa ykköseksi nousi kyky muodostaa tiimejä nopeallakin aikataululla ja kyky toimia erilaisissa kokoonpanoissa. Kurkkaa listan muut kohdat TÄÄLTÄ.

Kolme tapaa muotoilla esimiestyötä kohti itseohjautuvuutta

Viestinnän asiantuntijamme Hanna kynäili mahtavan kolmen vinkin listan esimiestyön uudelleenmuotoiluun. Työelämässä puhutaan paljon itseohjautuvuuden ja itsen johtamisen puolesta, mutta siirtymä kohti uudenlaista johtamiskulttuuria ei koskaan tapahdu sormia napsauttamalla. Kurkkaan Hannan kolmen vinkin lista, miten nykytilannetta voisi viedä lähemmäs itseohjautuvuutta. Lue koko teksti TÄÄLTÄ.

Miten kehittää työyhteisön psykologista turvallisuutta?

Työelämän jatkuvat muutokset ovat synnyttäneet tarpeen uudistumiselle. Muutosten kohtaamisesta on tullut yhä tiiviimpi osa arkea, mikä on osaltaan lisännyt organisaation psykologisen turvallisuuden tarkastelun tärkeyttä. Viimeistään Googlen julkaistua tutkimuksensa, että huipputiimejä yhdistää korkea psykologinen turvallisuus, on psykologisesta turvallisuudesta muodostunut tärkeä osa työelämän kehittämistä. Konsulttimme Olli Viljanen ja Vesa Purokuru yhdistivät voimansa ja avasivat tätä käsitettä blogissamme. Koko teksti löytyy TÄÄLTÄ.

Kollektiivinen viisaus on tulevaisuuden työelämän kilpailuetu

Humap on saanut riveihinsä työelämän kehittämisen rautaisia ammattilaisia vuoden 2019 aikana.  Merja Siivonen kiteytti omaa ja Humapin osaamista loistavasti – jokainen työelämän huippuosaaja tarvitsee muita loistaakseen. Vaikka organisaatioon kasattaisiin kaikki maailman huippuosaajat, tulee tämä osaaminen kaikkien käyttöön vasta toisiin kytkeytymisen kautta. Kollektiivinen viisaus on työelämän ehdoton kilpailuetu, johon kannattaa panostaa. Lue Merjan vinkit kollektiivisen viisauden vaalimiseen ja kehittämiseen TÄÄLTÄ.

Itseohjautuvuus on ihmisyyttä – Näin onnistut itsen johtajana

Yhä useammalla on mahdollisuus muotoilla omaa työtään. Kun vastuu ja vapaudet jakautuvat uudella tavalla työelämässä, lisääntyy tarve itsen johtamisen taidoille. Itsen johtamisen gurumme Pekka Pirhonen listasi 3+3 vinkkiä, kuinka liikuttaa ja liikuttua muista. Itsen johtamisen hienous piilee kuitenkin siinä, ettei mitään yksiselitteisiä superneuvoja ole, vaan jokaisen on löydettävä oma tapansa johtaa itseään. Löytyykö Pekan listauksesta sinulle sopivia keinoja? Lue itsen johtamisen vinkit TÄÄLTÄ.

 

Suosituimpien blogiemme aiheita sivutaan myös vuoden 2020 ilmaisissa webinaareissamme. Ilmoittaudu mukaan jo nyt ja startataan uusi vuosikymmen yhdessä ihmetellen työelämän uusimpia tuulia.

Lue myös