Julkaisija: ← Blogi

Työelämän tulevaisuus rakentuu työn merkityksen ympärille

”Ihmiset haluavat pysähtyä, pohtia elämänsä ja työnsä perusteita.” Kyseinen lause löytyy Humapin käynnistämästä, muodonmuutosta koskevasta työelämän tulevaisuutta tutkivasta keskustelusta. Lause on itsessään näennäisen yksinkertainen ja harmiton. Lähemmässä tarkastelussa huomaa kuitenkin sen tiivistävän yhteen jotain olennaista kollektiivisesta henkisestä tilastamme ja meneillään olevasta ajattelun siirtymästä. Näin iso väite vaatii hieman selventämistä.

Vaikuttaa siltä, että etsimme etenkin länsimaissa – miksemme yhtälailla koko maailmassa – uutta kollektiivista tarinaa. Yhteistä tarinaa, joka kertoisi, mitä olemme täällä yhteisönä tekemässä. Ilmastoromahduksen uhka nimittäin pakottaa uudelleenarvioimaan aiempia käsityksiämme edistyksestä ja menestyksestä sekä samalla elämän ja työn perusteista.

Ennen kuin voimme haaveilla löytävämme uutta tarinaa, on vastattava kysymyksiin: keitä oikein olemme ja miten näemme maailman. Ei siis ihan kevyitä avauksia.

Olemme olleet Humapin 20-vuotisen taipaleen ajan kiinnostuneita meneillään olevasta kollektiivisten perususkomusten ja tarinoiden uudelleenarvioinnista organisaatiomaailmassa. Olemme monen muun tavoin havainneet, että uusi tapa hahmottaa maailmaa, ja paikkaamme siinä, on nousemassa. Yksi termi, joka kuvaa uutta ajattelutapaa, on systeemiajattelu.

Systeemiajattelu – osista kokonaisuuteen

Systeemiajattelu tarkoittaa tapaa nähdä, että maailma ei koostu palasista ja objekteista, vaan suhteista ja prosesseista. Kyseessä on perustavanlaatuinen mielen nyrjähdys, kun sen oikein oivaltaa. Fritjof Capra on kuvannut tätä paradigman muutoksen alkutaivalta 1900-luvun alkupuolella. Tuolloin joukko fyysikoita onnistui tarkentamaan tutkimusvälineensä ennennäkemättömän pieniin materian osiin ja havaitsi jotain järkyttävää. Kun katsottiin riittävän syvälle, huomattiin, ettei maailma koostunutkaan irrallisista rakennuspalikoista vaan suhteiden verkosta. Atomin pinnan alla ajatus erillisistä osista hajoaa ja jäljelle jää vain yhteyksiä.

Yksilössä tämä uusi tapa nähdä maailma aiheuttaa identiteettikriisin. Aiempi reduktionistinen ja atomistinen ajattelu nosti yksilön irralleen ympäristöstään, vieraan todellisuuden keskelle. Yhtäkkiä emme olekaan enää kevyessä kontaktissa, vaan yhteensulautuneita kokonaisuuden kanssa. Ajattelun harppaus levisi muille tieteenaloille, kuten biologiaan, psykologiaan ja ekologiaan ja lopulta sosiaalisten systeemien, mukaan lukien organisaatioiden, tutkimiseen.

Organisaatioajattelun muutos – koneesta eläväksi organismiksi

Samalla systeemiajattelun rinnalla alkoi elää systeeminen lähestymistapa, joka piti sisällään oivalluksen, että eläviä systeemeitä tarkastellessa, systeemi muovautuu koko ajan kontekstissaan. Sama mitä teet, niin vaikutat systeemin kehitykseen. Ohjaava metafora vaihtui koneesta elävään organismiin.

Ilman tämä ajattelutavan muutosta olisimme tuskin keksineet itseohjautuvuutta, agilea tai tealia. Kun näemme todellisuuden uusin silmin, ja ennen kaikkea tunnemme uuden ajattelutavan luissamme, alkaa uusia toimintamalleja muotoutua. Organisaatioarjen tasolla muutos näkyy niin, että siirrämme huomion yksilöstä suhteisiin: yhteiskehittelyyn, dialogiin ja jaettuun asiantuntijuuteen.

Mutta mitä kaikkea tämä uusi tarina vielä tekee todeksi ympärillämme, on suuri mysteeri. Tässä kohtaa tarvitsemmekin sinun apuasi.

 

Haluamme tietää, mitä merkkejä meneillään olevasta muodonmuutoksesta sinä näet. Haluamme hyödyntää suuren joukon kollektiivista älyä ja havaita näin nousevia, vahvistuvia kaavoja, joita yksittäinen ihminen ei kykenisi havaitsemaan.

 

Tule mukaan marraskuun brunssillemme inspiroitumaan, kuulemaan ja keskustelemaan kanssamme siitä, miten tulevaisuuden työelämä näkyy jo nyt työn arjessa. Kohtaamisemme tarjoaa aamupalan ja verkostoitumisen lisäksi mullistavia havaintoja siitä, miten työelämän asiantuntijat näkevät työelämän tulevaisuuden trendit. Tervetuloa mukaan Humapin brunssille torstaina 21.11. klo 9.00–11.00 Helsingin toimistollemme. Ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ.

Ota yhteyttä

Lue myös