Julkaisija: ← Blogi

TOP 5: Työelämän kehittämisen luetuimmat blogimme vuonna 2018

Johtaminen, esimiestyö, strateginen kehittäminen ja tiimityö olivat vuoden 2018 kuumat perunat. Myös Humapin blogiin on kertynyt viime vuoden aikana toinen toistaan timanttisempia tekstejä. Vaikka katseemme onkin jo tiukasti vuodessa 2019 johtamisen, strategiatyön ja uudistumisen aiheet ovat pinnalla aikaan katsomatta. Parhaat vinkit kestävät taatusti kulutusta. Kurkkaa siis suosituimmat strategisen kehittämisen teemamme ja kirjoituksemme täältä:

1. Kolme tapaa muotoilla esimiestyötä kohti itseohjautuvuutta

Vuoden 2018 luetuimmaksi blogiksi nousi ylivoimaisesti Hannan teksti esimiestyön muotoilusta. Hanna avaa tekstissään kolme tapaa johtamisen muotoiluun. Pohjautuen siihen polkuun, johon hän on itse saanut olla myötävaikuttamassa asiakaskohtaamisissa ja omassa yhteisössään Humapilla. Hannan kolme esimiestyön kehittämisen teesiä ovat luettavissa TÄÄLLÄ.

2. Itsen johtaminen on jokaisen asia

Itsen johtaminen tuntuu olevan yksi kaikkein suosituimmista työelämän kehittämisen aiheistamme – niin blogissa kuin tapahtumissakin. Itsen johtamisen asiantuntijamme Kim sanaili ihmisten näytöille ja sydämiin syyskuussa. “Itsen johtamisen yhtenä tarkoituksena on mielestäni tulla tietoiseksi siitä, miten itse vaikuttaa ympäristöönsä. Kaikella, mitä teemme tai jätämme tekemättä on vaikutuksensa ja seurauksensa”, Kim muistuttaa. Sukella itsen johtamisen aallokkoon TÄÄLTÄ.

3. Top 3 uuden ajan tiimityötaidot

Töitä tehdään yhä enemmän ja enemmän tiimeissä ja kiinnostus tiimien toiminnan tehostamiseen. Muistatko vielä Matin vinkkien TOP3-listan uuden ajan tiimityötaidoista?  Johtamisen näkökulmasta uuden ajan tiimityö tarjoaa valtavia mahdollisuuksia. Yksi esimerkki tästä on Hollantilainen hoitoalan yritys Buurzorg, joka on organisoinut 10 000 hoitajaa itseohjautuviin 12 hengen tiimeihin – ilman ainuttakaan johtajaa. Tiimit itse päättävät kuinka he työnsä organisoivat, miten he jakavat vastuuta ja kuinka päätöksiä tehdään. Kurkkaa asiantuntijan vinkit tiimityön edistämiseen TÄÄLTÄ.

4. Menestyksen kaava ei löydy pelikentiltä

Uusi tulokkaamme Emma pääsi heti kesän jälkeen lauteille Humapin blogissa. Emma peilasi omia johtamiskokemuksia työelämän ja urheilun näkökulmasta. Tuore Suomenmestari huomauttaa, että menestys pelikentillä ei ole samojen kikkojen takana kuin työelämän menestys. Emman tekstin pariin pääset TÄÄLTÄ.

5. Kolme vinkkiä uuden ajan johtajuuteen

Toimistusjohtajamme Terhikki muutti kesän jälkeen Lontooseen. Isot muutokset elämässä ovat saaneet Terhikin ja koko Humapin pohtimaan johtamista uusin silmin. “Humapissa kiteytyy halu kokeilla rohkeasti, vastuuntua yhdessä virheistä ja jakaa kunnia onnistumisista”, sanailee Terhikki tekstissään. Käy lukemassa Humapin johtamiskokeilusta TÄÄLTÄ.

KIINNOSTUITKO teemoista tai kaipaatko vielä jotakin muuta teemallista virikettä kevääseen? Kurkkaa kaikki tulevat tapahtumamme sivuiltamme ja ilmoittaudu mukaan jatkamaan keskustelua kanssamme.

Ota yhteyttä

Lue myös