Julkaisija: ← Blogi

Humapin blogin must read -lista

Huh, mikä kevät meillä onkaan takana! Meillä Humapissa on ollut tosi innostava pöhinä päällä. Tänä keväänä käytimme aikaa oman toiminnan kehittämiseen ja suuntamme kirkastamiseen. Tästä lopputuloksena ovat upeat uudet nettisivumme ja strategiakärkemme. Olemme ainakin itse todella ylpeitä lopputuloksesta. Toivottavasti pystymme uudistusten myötä palvelemaan myös sinua paremmin.

Myös blogiimme on tippunut tasaiseen tahtiin toinen toistaan inspiroivampia tekstejä. Näin kesälomien kynnyksellä päätimme kasata teille kesälukemispaketin viimeisen vuoden mielenkiintoisimmista blogiteksteistä. Nappaa siis aurinkolasit nenälle, viritä riippukeinu sopivaan paikkaan, ota hyvä asento ja rentoudu Humap-blogin parissa.

1. Miten luoda elävä johtoryhmä, joka herättää koko organisaation? Pekka Pirhonen sukeltaa blogissa Humapin TEAL-matkan myrskyihin. Pekka pohtii, mitä on TEAL, ja miten tämä ajattelu on saanut jalansijan sekä hänen omassa ajattelussaan että Humapin toiminnassa.

2. Johtaja – kiihdytä oppimista yli rajojen. Jukka-Pekka Heikkilä pohtii blogikirjoituksessaan jatkuvan oppimisen ja kehittymisen merkitystä organisaation olemassa ololle. Henkilökohtaisten taitojen kehittämisestä pitäisi päästä kuitenkin lähemmäs yhteiskehittämistä, oppimista yli organisaatiorajojen.

3. Johto tarvitsee strategista rohkeutta. Terhikki Rimmanen muistuttaa, kuinka organisaation strategiaprosessin tulisi olla yhteinen asia. Ei vain johdon mielipide siitä, miten asiat tulisi tehdä. Ei ole mitään järkeä pyrkiä saamaan huippuosaajat omaan organisaatioon ja sen jälkeen kertoa heille, mitä ja miten heidän pitää tehdä.

4. Työn murroksessa on kyse identiteetistä. Olli Viljanen tarttuu blogissa ajankohtaiseen aiheenseen työnmurroksesta. Usein keskustelussa työnmurroksesta keskitytään toimeentuloon, mutta ainakin yhtä tärkeä asia on pohtia, miten työn murros vaikuttaa identiteettiin.

5. Kyky hyötyä erilaisuudesta on muuttumisen idea. Jukka-Pekka Heikkilä on taas asian ytimessä blogissamme. Muutosprosesseissa keskitytään usein siihen, että saataisiin koko organisaatio ajattelemaan asioista samalla tavalla. Oikeasti pitäisi olla huolissaan siitä, onko erilaisia ajattelutapoja ja ideoita tarpeeksi.

 

Innostuitko lukemastasi? Jos haluat saada jatkossakin meiltä lukuvinkkejä ja tapahtumakutsuja, liity sähköpostilistallemme. Kokoamme tasaisin väliajoin uutiskirjeisiimme blogimme kohokohdat ja tulevat tapahtumamme. Pääset liittymään sähköpostilistalle TÄÄLTÄ.

Lue myös