Julkaisija: ← Blogi

Elinvoimainen strategia

Olen viimeaikoina törmännyt ilokseni yhä useampaan organisaatioon, joka on valinnut tavoitteekseen elinvoimaisuuden. Elinvoimaisuudella tarkoitan sitä, että organisaation jäsenten on mahdollisimman helppo kytkeytyä muihin, oppia tuntemaan ja kuulemaan toisiaan sekä sitä, että henkilöstö kykenee ajattelemaan ja toimimaan yhdessä. Elinvoimainen organisaatio ymmärtää, että ihmisten välinen yhteys on kasvun tärkein aines.

Väsymys ja sähläys ovat elinvoimaisuuden este

Vaikka moni organisaatio panostaa elinvoimaisuuteen, on elinvoimainen työelämä vielä kaukana tulevaisuudessa. Elinvoimaisuuden lisäksi olen todistanut myös valtavasti sähläystä ja väsymystä. Kipuilu työn uudistumisen ja uuden oppimisen äärellä ja tuska jatkuvasta muutoksesta saavat ihmiset unohtamaan yhteyden muihin. Kun mieli haluaa etsiä jotain pysyvää ja turvallista, kääntyy fokus muista itseen.

Pyrkiessämme tehokkuuteen meillä on vaara menettää elinvoimaisuuteen kuuluva yhteys toisiimme. Sähläys ja väsymys ajavat meidät tekemään enemmän yksin, vaikka tarvitsemme työssämme oikeasti yhä entistä enemmän toisiamme. Oma to do -lista muuttuu tärkeämmäksi kuin kollegan kuulumiset. Palaverissa ei ole aikaa vapaamuotoiseen kuulumisten kyselyyn, koska on kiire mennä suoraan asiaan. Jos kadotamme yhteyden ja kyvyn toimia sekä ajatella yhdessä, kadotamme samalla organisaation kasvun ja elinvoimaisuuden sydämen.

Sähläys saa ihmiset toimimaan laput silmillä. Se ajaa tekemään yksin, ja valtava kasvun potentiaali jää hyödyntämättä. Sähläys tekee organisaatioista kapeampia kuin mitä niiden todellinen elinvoimaisuuden potentiaali todellisuudessa olisi.

Elinvoimaisuuden strategia rakennetaan yhdessä

Mitä jos sinun organisaatiosi strategia olisikin elinvoimaisuuden strategia? Entäpä jos kaikkein tärkeintä olisi huolehtia siitä, että varataan riittävästi yhteistä aikaa ja mahdollisuuksia pohtia organisaation tulevaisuutta? Elinvoimaisuus voi tuntua askeleelta kauemmas tehokkuudesta, mutta joskus askel taaksepäin avaa mahdollisuuden viidelle harppaukselle eteenpäin. Minulle elinvoimaisuus edustaakin todellista tehokkuutta.

 

Kiinnostaako strategiatyön kehittäminen? Tutustu myös näihin teksteihimme:

Johto tarvitsee strategista rohkeutta
Kerro kerro kuvastin – mihin konsulttia tarvitaan?

 

Ota yhteyttä

Lue myös