Julkaisija: ← Blogi

Valmentavasta johtamisesta perhosjohtamiseen

”Profound transformation is available no matter who or where you are.”
– Eckhart Tolle

1. Löydä henkinen olohuoneesi

”If we want to act wisely in the world, the first step is to learn to quiet the mind.”
Jack Kornfield

Elämä on haasteellista, täynnä yllättäviä tilanteita, nopeita muutoksia ja kiireessä tehtäviä päätöksiä. Älä odota maailman ulkopuolellasi rauhoittuvan, rauhoitu sen sijaan itse.

Oli kyse sitten henkilökohtaisesta tai kollektiivisesta egosta, se haluaa korostaa erottautumista ja paremmuutta suhteessa muihin: ”Minä olen parempi (tärkeämpi, kiinnostavampi) kuin sinä” tai ”me olemme oikeassa ja te olette väärässä”. Mitä tästä seuraa? Katso illan uutiset, tee some-kierros, vilkaise omaa almanakkaasi.

Haluatko elämääsi draamaa vai rauhaa?

Löydä oma sisäinen tilasi, rakenna sinne oma väljyytesi. Tämä tilava ydin, oma henkinen olohuoneesi, ei ole pakopaikka vaan voimasi lähde, keino kytkeytyä voimakkaasti ja tehokkaasti ympäröivään maailmaan.

2. Luo oma renessanssistrategiasi

”Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don’t need to escape from.”
– Seth Godin

Käsillä olevassa muuttuvassa ajassa tarvitset oman strategian. Et vain selvitäksesi, vaan viihtyäksesi, kasvaaksesi ja ollaksesi oma itsesi. Kutsun sitä renessanssistrategiaksi.

Uuden ajan työ tarkoittaa yhdessä ajattelua ja kehittelyä, hyvin usein tuo työ tapahtuu virtuaalisissa ajattelutiloissa. Näissä tiloissa alkaa ihmisten rinnalle ilmaantua yhä enenevässä määrin tekoälyä, robotteja ja algoritmeja. Avainsanoja ovat moninäkökulmaisuus, monitaitoisuus, uteliaisuus, joustavuus ja sinnikkyys.

Ota vastuu omasta menestyksestäsi, siis ala johtaa itseäsi. Älä kuitenkaan eristäydy muista, vaan tee aivan päinvastoin: avaudu koko ajan uusille ihmisille ja ajatuksille. Itsen johtaminen on uuden ajan kansalaistaitosi.

3. Perhosefekti – väljiä siiveniskuja tiukan vääntämisen sijaan

“If spacious stillness is missing, the relationship will be dominated by the mind and can easily be taken over by problems and conflict. If stillness is there, it can contain anything.”
Eckhart Tolle

Onko jossain tiukka tilanne, ihmismielten ahtauma, onnistumisen pullonkaula? Johtoryhmä, asiakasprojekti, perhejuhlat? Pelasta ihmiset tiukkuusloukusta, tuo oma väljyytesi esiin ja anna sen tarttua!

Sano itsellesi ennen jokaista tapaamista: ”Minä olen läsnäolon majakka, otan vastuun alkavan palaverin läsnäolon laadusta” tai ”olen tämän tapaamisen rauhanlähettiläs, tuon fokusta, hyvää kuuntelua, keskinäistä arvostusta ja kärsivällistä ajattelua tähän tilanteeseen” tai ”minä olen arjen sankari, tiukkuuden kauhu ja palaverien pelastaja – olen väljyyttäjä”… keksi omia sanoituksiasi.

Läsnäoloa ja keskittymistä tartuttavan siiveniskun harjoitus videolla:

Hienovarainen muodonmuutoksesi aiheuttaa perhosefektin ja maailma ympärilläsi alkaa muuttaa muotoaan. Tiukkuuteen tulee väljyyttä, huomaat tulevassa työviikossasi olevan avoimia ovia, tilaa olla oma itsesi, mahdollisuuksia paitsi saavuttaa tavoitteesi, myös viihtyä ja nauttia.

4. Valmentavasta johtamisesta perhosjohtamiseen

Olemme jo pitkällä irtiotossa käskyttämisjohtamisesta, saapumassa valmentavan johtamisen välipysäkille.

Riippumatta siitä, oletko pääjohtaja, yrittäjä, keskijohdon esimies, asiantuntija, asiakaspalvelija tai suorittavan työn tekijä, ehdotan että yhdessä jatkamme sutjakkaasti perhosjohtamiseen. Kohti taitavia siiven heilautuksia, arvostavia perhosefektejä, sulavaa muodonmuutosta ja lentämisen iloa.

Millainen on sinun seuraava siiveniskusi – pieni teko, jolla on iso vaikutus?

Terveisin,
Pexi alias Pirhosefekti

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan henkilökohtaisesta renessanssista, väljästä elämästä ja työskentelystä, itsen johtamisesta ja perhosefekteistä, seuraa tätä linkkiä, ilmoittaudu ja liity keskustelualustallemme.

Ota yhteyttä

Lue myös