Julkaisija: ← Blogi

Tuottavuus syntyy yhteistyössä

Elämme aikaa, jona vuorovaikutustieteilijän sisuksissa ajoittain liekehtii. Yhä useammissa keskusteluissa kollegoiden, asiakkaiden tai verkostokumppaneiden kanssa kuulee puhuttavan vuorovaikutuksesta, sen merkityksestä ja laadusta organisaatioissa.

Viestinnän verhon taakse kätketyn keskustelun ja kehitystoiveiden rinnalle (tai jopa sijaan) on uskallettu nostaa kokonaisvaltainen toive vuorovaikutuksen kehittämisestä. Organisaatioiden kehittämisen keskiöön on nostettu yhteisen kuvan rakentaminen ja yhteisen menestyksen tavoittelu. Eikä näihin tavoitteisiin päästä hyödyntämättä jokaisen työntekijän osaamista ja tahtoa. Tämä työ todellakin tehdään yhteispelillä – vuorovaikutuksessa.

Kun puhe kääntyy yhteisten tavoitteiden hyväksi työskentelyyn ja organisaatioiden menestykseen, tulee usein kliseisesti esiin oman ikäluokkani osallistuminen ja panoksen peliin laittaminen. Uskon, että vuorovaikutuksen ja yhteistyön keskiöön nostaminen ja näistä rohkeasti puhuminen on osaltaan viime vuosien työelämätulokkaidenkin ansiota. Työelämään tulee jatkuvasti nuoria, korkeasti koulutettuja, innokkaita osaajia. He haluavat työltään merkityksellisyyttä ja ovat valmiita laittamaan oman osaamisensa täysivaltaisesti peliin.

Työelämän uusi polvi haluaa viedä organisaatioiden tekemistä vaihdannasta – tehtävien määrittelystä ja asetetuista lokeroista (transaction) – vuorovaikutukseen (interaction) eli yhteisen menestyksen rakentamiseen ja osaamisen jakamiseen.

Työelämä ei voi olla enää pelkkää vaihdantaa: työpanoksen antamista ja palkan tai maineen saantia takaisin. Parhaat tulokset syntyvät yhteistyössä, erilaisten osaamisten kohdatessa. Muutosten keskellä työntekijät haluavat tarjota parhaan osaamisensa yhteiseksi hyväksi.

Vuorovaikutus ei ole työelämässä vain taitoa antaa ja ottaa vastaan palautetta, johtaa tai elää kunniallisen, ahkeran alaisen mallin mukaan. Vuorovaikutteisen kulttuurin rakentaminen on suhteisiin panostamista, luottamuksen rakentamista, rohkeita kokeiluja, luovuutta, yhteisiä, sallittuja onnistumisia ja epäonnistumisia, kriittistä ajattelua ja parhaiden mahdollisten päätösten tekemistä. Juuri sitä, mitä tulevaisuuden työelämässä tarvitaan menestyksen takaamiseksi.

Organisaatiomuutos- ja johtamisguru Peter Scholtesia lainatakseni: 95 % organisaation toimivuudesta riippuu prosessien, vuorovaikutuksen ja suhteiden laadusta ja 5% yksilön taidoista. Siinäpä fiksu mies. Tuottavuus syntyy yhteistyössä.

Työelämän ja vapaa-ajan vuorovaikutusta ihmettelevä blogittaja ammensi kirjoituksen tällä kertaa juoksulenkkiaatoksista. Yhdenlaista nykytyöelämän vuorovaikutusta tämäkin. Läikkyykö tässä sitten vapaa-aika työajalle vai työaika vapaalle, ken tietää… Olisipas mukava kuulla, mitä ja miten teillä puhutaan vuorovaikutuksesta ja yhteistyön merkityksestä?

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Tervetuloa mukaan jatkamaan keskustelua vuorovaikutuksen ja dialogin johtamisesta organisaatiossa Vaasan brunssillemme 24.1. klo 9–11 Loftetiin.

Organisaatio

Nimi

Puhelinnumero

Sähköposti