Julkaisija: ← Blogi

Digitaalisuus synnyttää uusia suhteita

Olen kohdannut brunsseillamme ja muissa tilaisuuksissa yhä useammin ihmisten yhteisesti esittämän toteamuksen: ”Meillä on ollut hyviä suunnitelmia, mutta asiat tapahtuvat toisin”. Yksinkertainen toteamus avaa näkymää siitä, mitä monissa organisaatioissa on tapahtumassa.

Perinteisesti olemme katsoneet ihmisten kehittymistä siitä näkökulmasta, miten he yksilöinä kehittävät itseään (esimerkiksi aktiivisuutta, yrittämistä, suoriutumista). Ihmisiltä on 360 arvioinnissa kysytty vuosikymmenten mittaan palautetta esimiehen suoriutumisesta ja siitä, olisiko esimiehen hyvä kuunnella, ymmärtää ihmisiä tai organisoida asioita aiempaa enemmän? Itsekin olen tehnyt monta suunnitelmaa oman esimiestyöni kehittämiseksi.

Suhteen merkitys on ollut nykyisessä yhdessä tekemisen työssä vielä sivuosassa. Suhteen merkitystä kuvasi kuitenkin jo historian ensimmäinen tunnettu romaani. Aasilla ratsastavan, tuulimyllyjä vastaan taistelevan idealistin Don Quijoten parina realisti Sancho Panza mahdollisti tapahtumien jäämisen historiaan.

Käsite ”oikea käsi” on siis jo kaikille tuttu. Tiedämme myös, miten uusi johtaja tuo mukanaan vanhoja työparejaan, ”suhteitaan”, joiden kanssa työskennellessään hän on parhaimmillaan. Lisäksi on parivaljakkoja, jotka ovat siirtyneet uusiin organisaatioihin tuotteliaina pareina. Itsekin tunnen henkilöitä, jotka ovat siirtyneet yhdessä jo neljänteen organisaatioon. Heillä on kokemus yhdessä työskentelyn voimasta eri ympäristöissä – toimivassa suhteessa pari on paljon enemmän kuin kaksi.

Suhde voi syventää yhdessä työskentelyn uudelle tasolle. Samalla uudet yhteistyösuhteet tuovat meistä esiin eri puolia. Itse olen työskennellyt viimeiset vuodet paljon pareissa. Sanoisin että, parin vaikutus omaan työskentelyyni on yli 50%. Yksi akseli on työskentelyn helppous ja toinen – vielä merkittävämpi – on se, mitä pari kutsuu minusta esiin: luovuutta, ideoita, toimintaa, pohdintaa, kilpailua…

Moreno loi teoriaa suhteista ja näki luovuuden keskeisimpänä yksikkönä roolin ja vastaroolin. Se, mitä pari (tai ryhmä) vastaroolissa kutsuu sinusta esiin voi herättää sinusta uusia puolia tai nostaa koko tekemisesi uudelle tasolle.

Digitaalisuus on avannut uuden maailman useisiin töihin. Tekeminen, uudistuminen ja muutoksen seuraaminen on alkanut tapahtua entistä laajemmalla, uusissa suhteissa ja yhteisöissä. Piirrettyjen suunnitelmien sijaan. Usein nämä suhteet ovat yhden klikkauksen päässä verkossa.

Ihmiset hakeutuvat loogisesti suhteisiin, joissa he kokevat saavansa ”lisäarvoa” ja kehittyvänsä. Asiat ovat näin alkaneet tapahtua toisin – muualla kuin suunnitelmissa. Näin muutoksessa usko jossain kauempana piirrettyyn suunnitelmaan on alkanut ohentua ja hapertua. Tämä kehitys on nopeaa, entisestään nopeutuvaa ja lävistää organisaatioiden rajat.

Joulu on ihmissuhteiden äärelle pysähtymisen aikaa. Jouluna on hyvä hetki miettiä, mitkä suhteet auttaisivat saamaan minusta esiin uusia hyviä puolia. Kenties jotkut niistä voisivat olla maan äärissä ja klikkauksen päässä?

Joulun tarina on samalla ihmeiden aikaa. Joulu on hyvä ajankohta pohtia isoja kysymyksiä: Mihin uskoo? Voiko tällaista ”suhteiden” prosessia johtaa? Kuinka paljon ihmisille voi antaa valtaa päättää omista suhteistaan organisaatiossa? Kuinka paljon tätä muualla tapahtumista on hyvä kuunnella?

Näiden ajatusten myötä Hyvää ja rauhallista joulua!

Palaamme suhteiden johtamisen kysymyksiin ja uusiin ajatuksiimme ensi vuonna esimerkiksi suhteiden johtamisen webinaarissa helmikuussa.

Suhteiden johtamisen webinaari 9.2.

Tervetuloa mukaan webinaariin!

Organisaatio

Nimi

Puhelinnumero

Sähköposti