Julkaisija: ← Blogi

Tunteminen tuo tulosta

Jokainen johtaja haluaa tehdä hyvää tulosta. Tosin jotkut käyttävät sanamuotoa ”kovaa tulosta”. Onko tässä ratkaiseva kysymys jokaiselle johtajalle: Johdatko porukkaasi hyvällä hyvään tulokseen vai kovalla kovaan tulokseen?

Aloitan parilla tarinalla, joista ensimmäisen kuulin eräässä palaverissa: ”Meillä oli viritteillä yksi yhteistyökuvio, jota aloimme ideoida sähköpostitse… ihan hyviä ideoita, muttei oikein loksahtanut kohdalleen… sitten sain lyhyen viestin: Tunteminen tuo tulosta. Päätin lopettaa meilailun siihen. Seuraavana päivänä tapasimme ensi kerran kasvotusten, peruutimme alkuruutuun ja tutustuimme kunnolla. Ja niin siinä kävi, että se tuotti tulosta.”

Toinen tarina on oma kokemus nuoruusvuosiltani ICT-alan konsulttina: Toimeksiantona oli kehitellä tehokkaampaa projektitoiminnan mallia. Olimme edenneet mukavasti, piirrelleet prosesseja, miettineet mittareita ja luoneet pelisääntöjä. Tauolla syntyi keskustelua, jonka tarkkaa kulkua en muista – muistan vain, että käytin puheenvuoron jossa sanat ”kova” ja ”pehmeä” nousivat esiin. Asiakkaani, kokenut projektiliiketoiminnan vetäjä, katsahti minuun ja sanoi: ”Kuule Pekka, entäs jos ne pehmeät asiat onkin se kova juttu?”

Palataanpa lauseeseen ”Tunteminen tuo tulosta”. Mitä tai ketä täytyy tuntea, että tulosta alkaa syntyä?

Sanasta tunteminen tulee mieleen tiedostaminen, olennaisen näkeminen, merkityksen kirkastaminen. Mitä työnteon muuttuminen tietoisemmaksi edellyttää?

On tiedostettava itsensä – kuka minä olen ja mitä haluan? On nähtävä muut ihmiset, roolien takaa sellaisina kuin he ovat. On katsottava suhteita, luottamuksen määrää ja laatua. On rakennettava uusia yhteyksiä ja muotoiltava uudelleen vanhoja. On otettava etäisyyttä joihinkin tahoihin ja lähestyttävä hyväntahtoisella määrätietoisuudella toisia.

Toisaalta on löydettävä yhteys omiin ja toisten tunteisiin. On puhuttava uudella tavalla, kuunneltava koko olemuksella, oltava läsnä. On myös löydettävä faktat ja niiden yhteydet tunteisiin. On ohjauduttava intuitiosta ja sydämestä, kirkasta ja loogista ajattelua hukkaamatta.

Intuitio sanoo: Me olemme kaikki yhtä, raaka kilpailu vie energiat.

Sydän sanoo: Oloni on yksinäinen, haluan palvella teitä ja kokea menestystä kanssanne. Mutta minua pelottaa samalla, voinkohan luottaa teihin?

Järki sanoo: Yksin ajattelu on mukavaa, mutta johtaako se parhaisiin mahdollisiin tuloksiin? On niin paljon asioita, joista en tiedä. Kaikki aivot käyttöön olisi järkevä idea, mutta miten me sen teemme? Mitä tarkoittaisi yhdessä keskittyminen ja menestyminen? Millaiset läpimurrot tulevat mahdollisiksi, jos alamme todella ajatella ja tuntea yhdessä?

Johtamiseen ja liiketoimintaan liittyviä sloganeita nousee kuin sieniä sateella. Voi olla, että nämäkin on jo keksitty, vaikken ole sitä huomannut. Mietin sellaisia sanoja kuin Tietoinen liiketoiminta tai Avautumisstrategia.
Videolla otoksia metsäpolun varrella syntyneistä pohdinnoistani… mitä ajattelet tästä?

  • Miten olemme tässä hetkessä ihmisiksi toisillemme, ja miten asetamme koko inhimillisen kapasiteettimme yhteisten tavoitteidemme ja liiketoimintatilanteemme palvelukseen?
  • Miten teemme työnteon arjessa näkyväksi läsnäolon, aidon kuuntelun ja kunnioituksen, rohkeuden lähteä uusiin avauksiin, viisauden säilyttää se mikä on arvokasta, kyvyn luopua ylimääräisestä ja mutkistavasta?
  • Miten kytkeydymme entistä taitavammin ympäristöön ja tähän hetkeen? Miten näemme kirkkaammin, mitä nyt todella tapahtuu?
  • Mitä hyötyä tietoisuudesta tai avautumisesta on liiketoiminnalle? Kun kauppa on auki, kauppa käy. Palaverit ja asiakaskohtaamiset menevät uusiksi, yhteiskehittelyn ja verkostojen maailma aukeaa, kaikkien kohtaamisten laatu nousee – ja sitä myötä liiketoiminnan tulos.

Ota yhteyttä