Julkaisija: ← Blogi

Resonanssissa

Haluan jakaa kokemuksen.

Kävelin kohti Tallinnan tuttuakin tutumpaa Vanhaa Kaupunkia turistivirran hälinässä. Ajattelin tekeväni nopean kierroksen ja palaavani laivalle pikimmiten – tämä on niin nähty ja kuultu. Olin hieman eksyksissä shoppailijoiden keskellä, kun silmäni osuivat suuntaa etsiessäni kylttiin, jossa luki ”Pyhän Kristiinan luostari”. Kiipesin tunnustellen jyrkät kiviportaat toiseen kerrokseen, josta kiemurteli suitsukkeen savu ja kajasti hento kynttilän valo. Lähdin kiertämään pikku luostarin huoneita, käytäviä, kirjastoa ja kuljin samalla johonkin aivan uuteen tilaan, sfääriin. Kellarin holvisalissa hiljaisuus kietoi minut ensin pehmeään rauhaansa ja viritti sitten aistit hämärässä uuteen herkkyyteen. Olin yksin ja uskalsin antaa ääneni soida salin holvissa ensin varovasti ja sitten rohkeammin ja isommin. Tunsin oman ääneni sen syntyessä mutta myös resonaation, joka kimposi takaisin kehooni salin holvikatosta ja seinistä. Tuntui kuin sukeltaisin madonreiän läpi uuteen aikaulottuvuuteen, jossa kaiken ymmärtäminen tuntui mahdolliselta. Se oli kokonaisvaltaisen kohottava ja voimauttava elämys. Uuteen, yllätykselliseen tilaan astuminen mahdollisti sen syntymisen.

Kuunteleminen on avautumista ja altistumista jollekin uudelle emmekä voi tietää, mihin se johtaa. Otamme riskin, sillä kuuntelu voi muuttaa tunteitamme, ajatuksiamme, maailmankuvaamme. Se luo uusia kytkentöjä, suhteita, kosketusta muihin ja uuteen. Jos pysymme ennallamme, tiedämme, että emme ole kuunnelleet emmekä kuulleet. Jessica Jackley, joka on altistanut itsensä kuulemaan köyhien afrikkalaisten yrittäjien tarinoita, on antanut osuvan joskin vaativan ohjeen: “Kuuntele niin kauan että sattuu.” Vaativa ohje, koska useimmiten haluamme suojata itsemme sattumiselta. Mutta koska sattuminen on vahvaa vaikuttumista, se on uudistumisen lähde. Jessica Jackleyn sattumiselle altistuminen johti toimintaan: pienyrittäjyyttä mikrolainoituksen kautta tukevan Kiva-organisaation perustamiseen.

Miksi tämä jorina kuuntelemisesta? Ehkä tottakin – mutta mitä sitten?

Yksikertainen syy on, että emme ihmisyhteisöinä, organisaatioina enää voi olla elinvoimaisia ilman rohkeaa, sattumiselle altistavaa kuuntelua. Ilman tietoista vaikuttumista toistemme kuulemisesta hukkaamme osaamisen, ymmärtämisen ja välttämättömän uudistumisen potentiaalin. Niinpä meidän olisi viisasta mahdollistaa paljon uusia tiloja, jotka avaavat mahdollisuuksia kuuntelemiselle ja kuulemiselle, vaikuttamiselle ja vaikuttumiselle. Olivat ne tilat sitten intensiivisiä kasvokkaiskohtaamisia tai isojen organisaatioiden virtuaaliverkostoja tai paljon muuta siltä väliltä.

Organisaation kuuntelusta voidaan puhua myös osallistamisena.  Miksi siis haluamme osallistaa, mitä sellaista seuraa kuulemisesta, joka mahdollistaa organisaation menestymisen?

Kun syntyy tuntemus kuulluksi tulemisesta, resonoinnista, syntyy hyvä fiilis. Motivaatio tehdä parhaansa kasvaa – haluan antaa lisää ääntä ”sfäärien sointiin”, olla mukana jossain itseäni suuremmassa. Hyvä kuunteleminen tuottaa myös enemmän hyviä ideoita, jotka voivat johtaa fiksumpiin uusiin ratkaisuihin. Kokeilemalla eri ääneksiä yhteen syntyy uusia sointuja, joiden hienouden oivaltaminen tarvitsee joskus paljonkin harjoittelua ja tottumista.

Osallistaminen voi siis onnistuessaan johtaa kuulemiseen. Mutta mitä kuullulla tehdään, miten se vaikuttaa tehtäviin päätöksiin ja valintoihin organisaation mitassa? Kuulluksi tulemisen ajatellaan usein tarkoittavan, että demokratia toteutuu – kaikkien äänillä odotetaan tässä ajattelutavassa olevan sama painoarvo. Värisyttäviä sointuja ja uudistavia innovaatioita ei kuitenkaan saada aikaan tasa-arvolla tai äänestyksellä vaan ennemminkin pyrkimyksellä ymmärtää uuttaa syntyvää kokonaisuutta ja valitsemalla kuuntelun kautta kertyneellä viisaudella päätöksen hetkellä parhaalta vaikuttava luomus.

Ja vielä ohjeeksi valinnan kriteereille rohkea kysymys:

Miten kuunnella niin, että hälyn seasta erotamme hyvän, toden ja kauniin, joka resonoidessaan antaa voimaa ja toivoa?

Ilmoittaudu mukaan kuuntelu-webinaariin 14.12.

Ota yhteyttä

Tervetuloa kuuntelu-webinaariin 14.12.

Resonoiva kuuntelu etänä – hajautuneen organisaation kuuleminen

Organisaatio

Nimi

Puhelinnumero

Sähköposti