Julkaisija: ← Blogi

Myötäintoa ja myötätuntoa hanhiparvessa

Syksy on ajankohtaisseminaarien ja tapahtumien kulta-aikaa. Itse pääsin osallistumaan kahteen mielenkiintoiseen tapahtumaan, Tekesin Myötäintoa johtamiseen -seminaariin sekä Työterveyspäiville. Näistä tapahtumista jäi monikin asia pyörimään päässä, mutta viikonloppuna kaksi ajatusta yhdistyivät ja veivät syviin pohdintoihin.

Aurinkoisen syyspäivän ilona taivaalla lensi kurkiparvi matkalla kohti etelää. Tämä näky palautti mieleen Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Sirpa Laakson Työterveyspäivillä Kristiina Heikkilän kirjan pohjalta kertoman puhuttelevan tarinan hanhiparven muutosta ja auramuodostelman merkityksestä. Aurassa yksi hanhi vuorollaan toimii johtajana tehden raskaimman työn ilmavirtoja vastaan, perässätulijoiden päästessä aina sitä helpommalla, mitä pidemmällä muodostelmassa niiden paikka on. Aika ajoin rooli vaihtuu ja uupunut johtopaikan pitäjä pääsee siivelle keräämään voimiaan toisen hanhen ottaessa vetovastuun hoitaakseen. Väsynyt, loukkaantunut tai uuvahtanutkaan hanhi ei jää muusta laumasta jälkeen yksin, vaan aina vähintään kaksi muuta hanhea tiputtautuu sen kanssa alas lepäämään ja odottaa, kunnes se on valmis jatkamaan matkaa tai kunnes ”kuolo korjaa” vahingoittuneen yksilön. Tämän jälkeen hanhet jatkavat taas matkaa yhdessä ja liittyvät toisen auran mukaan sellaisen kohdatessaan.

Tässä metaforisessa ajatuksessa tulevat esiin sekä myötäinto että myötätunto. Myötäintoa syntyy yhteisestä matkasta ja tarkoituksesta sekä auran kärjessä lentäjän päämäärätietoisuudesta sekä siitä jaetusta vastuusta, jolla rooleja vaihdetaan ja varmistetaan matkan jatkuminen. Myötätunto kytkeytyy sekä lepovuoroon, ”siivellä kulkemiseen”, että ajatukseen siitä, että heikkoakaan ei jätetä yksin. Olemme aidosti yhdessä parempia, jaksamme ja pystymme enemmän kuin yksin.

Tekesin CoPassion ja Leading Passion tutkimushankkeet tarkastelevat monelta näkökulmalta niin myötäinnon kuin myötätunnonkin merkitystä organisaatioiden tehokkuudelle, tuloksellisuudelle ja ihmisten hyvinvoinnille. Samalla hankkeet tutkivat erilaisia tapoja edistää ja synnyttää näitä ilmiöitä organisaatiossa. Kiistattomalta näyttää, että sekä myötäinnossa että myötätunnossa on valtava voimavara, joka lisää energiaa, auttaa jaksamaan ja nousemaan hengähtämisen jälkeen taas lentoon yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Voit kysyä itseltäsi, miltä sinusta tuntuisi, jos joku kerran päivässä – tai edes kerran viikossa – kysyisi sinulta: Mikä sinua tänään innostaa, mistä voin innostua kanssasi? Missä voisin tukea ja kannatella sinua tänään? Saisitko näistä kysymyksistä ja niiden kautta syntyvästä vuorovaikutuksesta lisää energiaa, uskoa ja toivoa?

Itse myönnän, että varmasti saisin. Ja samalla voin kysyä itseltäni, milloin minä olen viimeksi kysynyt nämä kysymykset kollegalta? Mitä mahdollisuuksia olemme yhdessä löytäneet tai mitä olemme missanneet? Ja mitä tapahtuisikaan, jos tätä myötäinnon ja myötätunnon kulttuuria saataisiin laajasti elämään eri organisaatioihin. Löytyisiköhän sitä kautta jopa yksi keino nostaa Suomea menestyksen kartalla jälleen ylöspäin?

Kokeillaanko yksin ja yhdessä? Myötäintoa ja myötätuntoa arkeen ja yhteiseen matkantekoon niin, ettei kenenkään tarvitse jäädä yksin tai tehdä muuttomatkaa toiseen työpaikkaan etsiäkseen toimivampaa auramuodostelmaa…

Kiinnostuitko?

Tervetuloa jatkamaan keskusteluja Kehityskeskusteluista kollegasparrauksiin -webinaariin 17.11. klo 8:15–9:00. Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

Organisaatio

Nimi

Puhelinnumero

Sähköposti