Julkaisija: ← Blogi

Tulevaisuus ilman konsultteja?

Olen leikitellyt organisaatiokonsulttina kiehtovalla ajatuksella. Ajatuksella tulevaisuudesta, jossa työyhteisöt eivät enää tarvitse ulkopuolisia organisaation kehittäjiä. Siis meitä kehittämisintoisia konsultteja, jotka haluamme auttaa ihmisiä, työyhteisöjä ja työelämää eteenpäin. Konsultittomassa tulevaisuudessa olisimme tehneet itsemme täysin tarpeettomiksi.

Mihin meitä organisaatiokonsultteja oikeasti tarvitaan? Hyvin toimivassa organisaatiokulttuurissa ihmiset:

  • nauttivat työnteosta
  • toimivat tuottavissa yhteistyösuhteissa kollegoiden kanssa
  • ymmärtävät erilaisuutta ja antavat arvostavaa ja rehellistä palautetta toisilleen
  • ottavat puheeksi haastaviakin asioita ja kykenevät selvittämään ristiriitatilanteita
  • ovat kykeneviä huolehtimaan omasta ja kollegoiden jaksamisesta ja hyvinvoinnista
  • tuunaavat ketterästi työtään omien ja organisaation tavoitteiden suuntaan
  • ovat muutoskykyisiä ja kykenevät nopeasti reagoimaan asiakkaiden, markkinoiden ja yhteiskunnan muutoksiin
  • toimivat itseohjautuvasti ja vastuullisesti ja ymmärtävät, että johtajuus kuuluu kaikille

Käy yhdeksän kohdan lista läpi uudelleen ja peilaa sitä omaan työyhteisöösi ja organisaatioosi. Jos löydät vähintään yhden kohdan, joka ei toteudu, saattaa olla, että kaipaatte ulkopuolista apua. Siksi kai minäkin olen kiertänyt lähes 150 organisaatiossa viimeisen 8 vuoden aikana erilaisissa kehittämistöissä ja -prosesseissa.

En rehellisyyden nimissä usko aikaan, jolloin organisaation ulkopuolisia kehittäjiä ei enää tarvita. Jokainen työyhteisö kaipaa ulkopuoliset silmät ja korvat näkemään ja kuulemaan sellaista, mitä on mahdotonta nähdä työyhteisön sisältä katsottuna. Jokainen työyhteisö kaipaa tukea, haastajaa ja systeemin ulkopuolista näkökulmaa. Myös me humapilaiset – kehittämisen asiantuntijat – tarvitsemme juuri samaa: ulkopuolista näkemystä uudistuaksemme.

Tosin olen tullut yhä (itse)kriittisemmäksi sen suhteen, milloin ulkopuolista kehittäjää on syytä käyttää. Mihin tarkoitukseen ulkopuolista apua haetaan ja miksi? Mitä vaikuttavuutta toivotaan ja mitä odotuksia ulkopuoliseen apuun liittyy?

Arvoisat asiakkaat, tulevat asiakkaat sekä kaikki kollegat kehittämisen saralta: jatketaan työelämän kehittämistä. Meitä tarvitaan – nyt ja tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä