Julkaisija: ← Blogi

Työelämän kuuntelua oman työn kautta

Oma työtila rakentuu liikkuvassa ja mobiilissa työssämme viikoittain milloin kotiin keittiön pöydän äärelle, junan vaunuun, kahvilan nurkkaukseen tai toimistomme monitoimitilan sohvalle. Havahduimme kollegoiden kanssa tulevaisuutta käsittelevän seminaarin kahvitauolla siihen, kuinka perinteisissä muodoissa kaikesta huolimatta teemmekään työtämme. Voisi jopa sanoa, että työskentelemme omassa tutussa kuplassamme, usein keskittyneesti kuulokkeet korvissa, altistumatta ulkopuolisille häiriöille ja sytykkeille.

Työelämä on murroksessa. Samoin ovat johtaminen ja oppiminen. Tätä käsiteltiin viime viikkoisessa seminaarissa, jossa yritimme kuunnella isoilla korvilla. Moni asia meni myös ohi korvien, mutta jäimme miettimään, mitä me voisimme saman tien kokeilla ja tehdä hieman toisin omassa työssämme, ja miten voisimme ymmärtää näistä isoista teemoista jotakin lisää.

Taisimme aika tavalla innostua ideasta “Työelämän kuuntelua oman työn kautta”. Että tekisimme omaa asiantuntijatyötämme hetken toisen organisaation tiloissa, ehkä oppilaitoksen aulassa, valtion viraston avokonttorissa, eduskunnan käytävällä tai lähikaupan kahvihuoneessa.

  • Mihin organisaatioon ja keiden luo sinä menisit tekemään omaa työtäsi muutamaksi päiväksi? Mitä kiinnostaisi kokeilla?
  • Millaista olisi saada uudenlaiset puitteet oman työn tekemiselle ja mahdollisesti toisten työn kautta sytykettä omaan tekemiseen joko samantyyppisessä asiantuntijayhteisössä tai sitten hyvin erilaisessa työympäristössä?
  • Mitä sytykettä sinä voisit tarjota työpaikkavierailun aikana?

Kysymyksiä, joihin meillä ei ole valmiita vastauksia, mutta kova hinku päästä kokeilemaan ja tutkimaan, mitä tällainen ristipölytys saisi aikaan. Voimme vierailumme aikana halutessanne osallistua palaverinne suunnitteluun tai pieneen sparraavaan jutteluhetkeen, tehdä kevyesti havaintoja toimintakulttuurista ja kertoa, mitä arvokasta peiliä työpaikkanne tarjoaa meille.

Päätimme tarttua tähän syntyneeseen ideaan saman tien. Ollaanhan siis yhteydessä kaikki te tutut eri toimipaikoissa. Ilahdumme kovasti, jos voimme tulla tekemään töitä teidän toimitiloihinne vaikka aamupäiväksi tai koko viikoksi. Fasiliteeteiksi meille riittää vaatimaton tila, tuoli ja jonka läheltä löytyy pistorasia. Odotamme innolla yhteisiä kokeiluja!