Julkaisija: ← Blogi

Kasvubisnes

Mihin minä päätyn, ja mistä muut alkavat? Jos katson pelkästään kehoani, tuntuu luontevalta määrittää rajaksi ihoni. Kaikki mikä on ihoni sisäpuolella tai ihoani, on minua. Loput on ulkopuolista maailmaa. Mietityttävä havainto: sisälläni elää bakteereja ja muita pikkueläjiä, jotkut hyödyllisiä ja jotkut potentiaalisesti vaarallisia (lue artikkeli ScientificAmerican). Ovatko ne minua, vai onko ihoni sisällä muukalaisia?


Olen muutakin kuin kehoni. Aistin ympäristöäni, muodostan havainnoistani omia tulkintojani, ne herättävät minussa tunteita, rakennan mieleeni uskomuksia ja ajatusmalleja. Ajatuksillani on kyky lentää kauas, niin paikan kuin ajankin suhteen. Mitä jos olenkin mielikuvitukseni kokoinen? Kasvoinko jättiläiseksi sillä hetkellä, kun näin ensimmäisen kerran Hubblen ottaman kuvan kaukaisesta galaksista?

Hubblesite
Source: Hubblesite.org 

Kasvanko sisältä ulos, vai ulkoa sisään? Onko minun ensin ”laitettava itseni kuntoon”, jotta voin olla läsnä muille ja todella kohdata ulkomaailman? Vai tarvitsenko muita löytääkseni ja kohdatakseni itseni?

Ehkä koko ajatus raja-aidasta minä vs. muut on väärä? Kasvan sitä sukkelammin, mitä huokoisemmaksi tuon raja-aidan ajattelen. Ehkä löydän todellisen minäni, kun luovun pysyvän minän ajatuksesta? Onko mieleni kasvupotentiaali ääretön? Kykenenkö kasvamaan universumin kokoiseksi? Vai olenko jo?

Kysymyksiä Sinulle:

  • Näetkö ulkoisen maailman ystävällisenä vai uhkaavana? Tarvitsetko raja-aidan itsesi ja muiden välille?
  • Koetko kasvavasi sisältä ulos, vai toisinpäin? Vai molempia samanaikaisesti?
  • Uskallatko kasvaa ja uudistua jatkuvasti? Miten mittaat kasvuasi?

Kysymyksiä organisaatiollesi:

  • Onko organisaatiokulttuurinne avoin, valmis kohtaamaan monikulttuurisen maailman?
  • Tarvitsetteko raja-aidan oman ja muiden organisaatioiden välille? Onko organisaatiossanne siiloja ja keskinäistä kilpailua?
  • Onko teillä kasvustrategia? Sisältääkö se henkisen kasvun? Haluatteko kasvaa ja uudistua jatkuvasti?
  • Oletteko valmiita luopumaan vanhasta, tekemään tilaa uudelle? Miten luotte olosuhteet rajat rikkovalle kasvulle?

Ota yhteyttä