Julkaisija: ← Blogi

Valitsenko harmitusenergian – Coachingilla peiliä omiin ajatuksiin

Heittäydyin syksyn aikana coaching-ajatteluun opiskellessani business coachingia yhdessä mahtavan moniammatillisen ryhmän kanssa. Lähdin hakemaan syväluotausta sille, miten olla vahvistavana peilinä organisaatiopelissä yksilölle, joka tarvitsee uutta suuntaa ja kokee olevansa oman osaamisensa kanssa eksyksissä.

Syksyn aikana minut on pysäyttänyt muun muassa seuraavat kommentit:
Oon niin yksin töissä. Ei muita kiinnosta. Ei meitä kuulla. Ei oo aikaa ajatella.
Siis mitä?

Oma uskomus yksilöcoachingista on kiertänyt myös kehää:
Onko minulla pysähtymisenergiaa kuulla yhtä ihmistä, kun rakastan ryhmädynamiikkaa ja sitä, mitä ryhmässä alkaa syntyä? Uskonko itse puhelimessa tehtävään coachingiin – siinä kun ei tunnu syntyvän vahvaa läsnäolon tunnetta?

Coaching-matkallani kiinnostuin myös organisaation psykologisesta pääomasta luettuani Ilona Rauhalan, Makke Leppäsen ja Anna-Mari Heikkilän kirjan Pääasia – organisaation psykologinen pääoma. Organisaation psykologisella pääomalla tarkoitetaan työyhteisön ja sen yksilöiden asenteen johtamista. Sen osa-alueilla tuetaan yksilöiden työssä pärjäämistä, suorituskykyä ja menestymistä.

  • Toivo
  • Realistinen optimismi
  • Sinnikkyys
  • Itseluottamus

Psykologisella pääomalla on tutkitusti havaittu olevan yhteyksiä yksilöiden ja ryhmien myönteisiin tunteisiin, asenteisiin ja sitä kautta parempaan sisäiseen työmotivaation. Organisaatioissa, joissa tulevaisuususko on korkea tehdään myös parempaa tulosta.

Valon yhteiskuntasuhdejohtaja Nelli Kuokka kirjoitti Sport.fi-sivulla motivaatiotutkija Grant Halvorsonin Getting Better -ajatuksesta. Onnistuminen tulee yrittämisestä, asenteesta ja sinnikkyydestä. Tavoitteena ei olekaan olla hyvä vaan tulla paremmaksi. Tästä samastahan coachaamisessakin on työotteena kysymys. Mikä voisi omassa porukassa muuttua jos: …omille mokille voisi nauraa ja oppia niistä yhdessä? …tietäminen muuttuisi hyviksi kysymyksiksi ja aidoksi kuunteluksi? …pysähtymishetket olisivat kaikille pakollisia? …osa työajasta käytettäisiin oman ajattelun kirkastamiseen, uuden oppimiseen yhdessä?

Ensi viikon yksilöcoachiksi valmistuminen siintää silmissäni. Olen oppinut itsestäni paljon ja saanut prosessin aikana mukavia kutkuttavia kokemuksia. Tästä ryhmädynamiikan konkarista taitaa tulla yksilöcoach, joka uskaltaa nyt kuulla kollegansa Tuuran Annelin palautteen: sähän oot ihan liekeissä!

Mikä saa sinut liekkeihin?

Ota yhteyttä