Julkaisija: ← Blogi

Me ollaan johtajia kaikki, kun oikein silmin katsotaan

Maailman muuttuessa ympärillämme myös käsitys johtajuudesta on muuttunut. Johtajien väliportaita on vähennetty ja lähijohtaminen on usein siirtynyt fyysisesti kaukaisemmaksi. Johtaminen on muuttanut muotoaan päivittäisestä ohjaamisesta laajempien kokonaisuuksien kirkastamiseen ja suunnan näyttämiseen. Lähijohtaminen on nyt itsensä johtamista.

Itsensä johtamista voi, ja on ihan suotavaakin, harrastaa, vaikka esimies siinä lähietäisyydellä olisikin. Oma esimies ei aina välttämättä hoksaa, mikä juuri sinulle on parasta ja miten juuri sinua tulisi motivoida, inspiroida ja innostaa. Silloin on parempi ottaa homma haltuun itse. Ja kukapa tietäisi paremmin, miten sinua kuuluu johtaa, kuin sinä itse.

Oman johtajan urasi voit aloittaa vaikka pohtimalla näitä asioita:

  • Mikä on henkilökohtainen missioni eli miksi tätä hommaa oikein teen? Mikä on se syy että teen juuri tätä työtä, enkä jotain muuta?
  • Mikä on henkilökohtainen visioni eli minne haluan olla menossa? Mikä on se tulevaisuuden kuva, jota työssäni tavoittelen?
  • Minkälaisia valintoja teen, jotta visioni voisi toteutua? Mitkä pienet arkipäivän teot vievät minua kohti tavoitteitani?
  • Minkälaisista asioista saan iloa ja onnea työhöni? Miten voisin lisätä ja vahvistaa näitä asioita?
  • Mikä tai kuka voisi tukea minua valitsemallani polulla? Miten varmistan, että jaksan johtaa itseäni niin, että tavoitteeni toteutuvat?

Johtaminen ei ole aina ihan helppoa, ei toisten eikä itsensä. Muista olla itsellesi armollinen, sillä usein merkitykselliset ja tärkeät asiat tapahtuvat hitaasti ja polku voi olla välillä täynnä yllätyksiä – kiviäkin. Varmaa kuitenkin on, että tällä itsensä johtamisen polulla opit aina jotain uutta itsestäsi.

Jos tuntuu siltä, että johtaminen on huonoa, on kehityskeskustelut helppo käydä nopeasti. Ja kuten kehityskeskusteluissa yleensä, valmistaudu etukäteen miettimällä, missä ollaan menossa. Onko missioni vielä ajankohtainen, entä visio, vaatiiko se tarkennusta. Ovatko tavoitteeni niitä joita oikeasti haluan. Olenko menossa haluamaani suuntaan. Voit tarvittaessa tarkentaa suuntaa tai suunnan ollessa oikea mieti, mitä olet jo saavuttanut matkallasi kohti visiotasi, mitä pieniäkin etenemisen merkkejä voit havaita.

Muista myös kiittää ja palkita itseäsi. Kirjoita onnistumisesi paperille ja lue ne ääneen. Mieluiten niin, että myös muut kuulevat. Vahvista oikeaksi osoittautuneita askelia itsesi johtamisen polulla. Kun kompastut, nouse ylös. Iloitse siitä, että sinulla on maailman paras pomo.

Me ollaan johtajia elämän, ihan jokainen…