Julkaisija: ← Blogi

Tunnetyö organisaatioissa ja pirulliset ongelmat

Kuinka pirullinen ongelma kesytetään? Tämä oli konferenssin teema, joka liittyi kuntaorganisaatioiden uudistuksiin. Vastaus oli että pirullista ongelmaa ei voi kesyttää. Kun sitä yritetään kesyttää, onnistutaan vain vaimennetaan pirullisen ongelman murina, kunnes se puree yllättäen uudelleen. Kuulostaako tutulta kokemukselta työyhteisöissä?

Mikä on yksi esimerkki pirullisesta ongelmasta. Se että ihmisillä on organisaatioissa kokemukset ja tunteet. Mitä näille usein yritetään tehdä, siirtää sivuun, ohittaa, toivoa ettei niitä olisi.

Miksi näin? Koska tunteiden ja kokemuksien kanssa työskentely on ennustamatonta ja vaikeaa. Tunteiden kanssa työskentely tuntuu helposti oudolta pelikentältä, eihän minua ole tähän koulutettu, eihän minulta voi tälläistä odottaa. Tässähän herää itsessäkin erilaisia kokemuksia.

Tunteet ovat kuitenkin läsnä kaikissa tilanteissa haluamme tai emme. Tunnetyö on psykologi Jarkko Rantasen mukaan tiivistettävissä negatiivisten tunteiden kanssa työskentelyyn ja positiivisten tunteiden herättelyyn. Hyvä tiivistys, kuinka usein olet huomannut olevasi tilanteessa, joissa yritetään suoraan lähteä liikkeelle positiivisten tunteiden herättämisestä tai niiden ylläpitämisestä.

Vinkki kaikille esimiehille ja johtajille on:

  1. Aloita siitä missä ihmiset oikeasti tunnetilansa puolesta ovat, koska se tulee vastaan jokatapauksessa ennemmin tai myöhemmin.
  2. Jos haluat tietää missä oikeasti mennään, kysy miltä tämä tilanne tuntuu? Sitten arvioi vastaus sen mukaan, kuinka luottamukselliset välit sinulla on ihmisiin. Kuinka aidosti he sinulle voivat vastata.
  3. Ennen kysymistä, varaudu myös siihen että joku saattaa vastata aidosti. Älä kuitenkaan pelästy tai hämmenny. Tunteet muuttuvat keskustelun kuluessa ja on mahdollista että uusi myönteisempi tunne herää juuri sen avulla että olet onnistunut kestämään myös rosoisemmat kokemukset.
  4. Älä oleta että sinun vastuullasi olisi muuttaa näitä tunteita. Sinun tehtäväsi on auttaa luomalla vuorovaikutukseen mahdollisia tiloja, joissa tunteista on mahdollista puhua. Jos sinusta tuntuu että tässä voisit tarvita apua, käytä ammattilaisia.

Muistetaan samalla tunteiden myönteinen voima. Tunteet tuovat energian kaikkeen tekemiseen. Kun olemme taitavia tässä työssä, ihmiset tekevät oman osansa työstä, se palkitsee luottamuksellisina, tehokkaina yhteistyösuhteina, joissa toisen erilaisuutta arvostetaan. Sen tuntee. Silloin ihmisistä tulee esiin rakentavat, vastuuta kantavat osat persoonaa, jotka haluavat auttaa toisia ja tehdä asioita yhdessä.