Julkaisija: ← Blogi

Unelmia etsimässä

Lähdimme kesä alussa selvittämään, millainen on unelmien työpaikka. Olimme viisi toisillemme tuntematonta opiskelijaa, jotka olivat löytäneet tiensä samalle kesäkurssille – monitieteiseen työelämäprojektiin. Moni olisi mieluusti tutustunut työelämään kesätöiden kautta, mutta projektissa pääsimmekin kurkistamaan työyhteisöihin vähän erilaisesta näkökulmasta. Samalla kun tutustuimme muiden ajatuksiin unelmatyöstä, pääsimme itse pohtimaan omia unelmiamme tulevaisuuden työstä sekä omaa tiimiämme unelmien työpaikkana.

Kesän aikana saimme kuulla monien yritysten työntekijöiltä erilaisia näkemyksiä heidän unelmien työpaikoistaan. Vaikka jokainen haastattelutilanne oli omanlaisensa, samat teemat nousivat esiin useimmissa keskusteluissa. Joustavuus, työn merkityksellisyys, haasteet, viestinnän sekä johtajuuden merkitys toistuivat lähes jokaisen haastattelun kohdalla. Kaiken kaikkiaan haastatteluissa kävi ilmi, että ihmisiä kiinnostaa heidän oma työnsä ja sen kehittäminen. Ihmisillä on tarve tulla arvostetuksi omana itsenään ja tulla kuulluksi. Näiden kriteerien edessä tulee nöyrä olo. Miten me Unelma-tiiminä olemme nimemme veroisia?

Olemme oppineet projektin myötä uusia taitoja ja puolia itsestämmekin. Kenties olemme askeleen lähempänä sitä omaa unelmatyön selkiytymistä. Sekin on tullut huomattua, kuinka helposti innostus tarttuu. Sitä innostusta on tarttunut meille joka kerta, kun olemme tavanneet humapilaisten kanssa. Projektimme lähtökohdista saimme hyvät puitteet Unelma-tiimille – teemme unelmahommaa osana inspiroivaa yhteisöä. Unelma-tiimimme on kesän aikana muodostunut joksikin tavallista kurssisuoritusta suuremmaksi kokonaisuudeksi. Vaikka ajallisesti yhteistyömme onkin lyhytkestoista, olemme monta kokemusta rikkaampia.

Unelma-tiimi jatkaa unelmoimista ja suuntaa katseensa uuteen lukukauteen.

Koko Unelmien työpaikkojen anatomia -tutkimuksen tulokset pääset lukemaan tästä.

Lue lisää Humapin ja Jyväskylän yliopiston Unelmien työpaikkojen anatomiaa etsimässä -projektista täältä.