Julkaisija: ← Blogi

Työyhteisön Magic Johnson

Olen entinen koripalloilija ja nykyinen työyhteisöjen kehittäjä. Siksi mietin tovin ennen kuin tartuin tähän aiheeseen. Onhan kovin kliseistä kirjoittaa taas yksi vertaus urheilun ja työelämän yhtäläisyyksistä. Teen sen siitä huolimatta.

Entinen huippukoripalloilija Earvin “Magic” Johnson on kiistatta yksi urheilumaailman legendoista. Johnson pelasi ammattilaisena 1980- ja 90-luvuilla maailman kovatasoisimmassa NBA-liigassa. Peliurallaan hän voitti muun muassa viisi kertaa liigan mestaruuden ja hänet valittiin kolmena kautena liigan parhaaksi pelaajaksi. Mutta yksi asia, josta Magic Johnson ennen kaikkea muistetaan, on hänen maaginen syöttötaitonsa. Hän teki syöttötaidollaan kanssapelaajistaan parempia.

Huomaan arvostavani päivä päivältä enemmän työyhteisöjen hyviä syöttäjiä. He ovat ihmisiä, jotka haluavat auttaa kollegoita onnistumaan työssään. Syöttäjät eivät nosta itseään jalustalle, vaan heidän fokuksensa on yhteisessä menestyksessä. He suorastaan nauttivat siitä, että onnistuminen on yhteistä. Syöttäjillä on hämmästyttävä kyky saada hyviä asioita tapahtumaan, missä ikinä he toimivatkaan.

Toki syöttäjätkin tarvitsevat kollegoita onnistuakseen. Hyväkin syöttö menee hukkaan, jos kollegalla ei ole kykyä tai halua ottaa syöttöä vastaan. Tarvitaan siis hyviä syöttöjä, mutta myös hyviä vastaanottoja.

Suomalainen työelämä tarvitsee lisää syöttäjiä. Pisteiden tekijöistä on tehty jo liikaa sankaritarinoita. Niissä tarinoissa keskiössä ovat yksilöiden uroteot. Väitän, ettei kukaan yksilö ole menestynyt ilman hyviä syöttöjä. Haluan, suorastaan vaadin, enemmän tarinoita työelämän syöttäjistä.

Mainittakoon vielä, että Magic Johson voitti NBA:n syöttötilaston neljänä kautena. Tämän videon myötä toivotan sinulle nautinnollisia syöttöhetkiä – niin pelikentälle kuin työyhteisöönkin: http://www.youtube.com/watch?v=9cEYGS8rc3I

Ota yhteyttä