Julkaisija: ← Blogi

Kollegankehumistalkoot

Pimeänä marraskuisena aamuna minun ja kolmenkymmenen kollegani sähköpostiin napsahti viesti. Varatoimitusjohtajamme Rimmasen Terhikki ja toimitusjohtajamme Juoperin Olli-Pekka laittoivat postia otsikolla Itsetunnon hivelyviikko.

 Viestissä kaksikko pyysi kaikkia kirjautumaan intraamme ja tekemään seuraavat temput: ”Käy kirjoittamassa, missä kollega on hyvä ja onnistunut. Kirjoita kommentit puhekuplaan. Kehu niin monta kollegaa, kun ehdit. Tee se seuraavan viikon aikana.”

Tein työtä käskettyä. Varasin perjantai-iltapäivästä kolme tuntia kollegoideni kehumiseen. Tuo kolmetuntinen oli yksi tämän työvuoteni kohokohdista. Ymmärsin, kuinka osaavien kollegoiden kanssa saan tehdä työtä. Lisäksi palautteen antamisesta tuli hyvä mieli.

Kohokohta oli kuitenkin vielä edessä. Kun olin saanut kollegani kehuttua, menin lukemaan, mitä kollegat olivat kirjoittaneet minusta. Oli muuten maaginen hetki. Kommentteja lukiessa tunneskaala vaihteli hulvattomasta naurusta aina ilon kyyneliin saakka.

Mitä muita vaikutuksia kehumistalkoilla sitten oli? Talkoita seuranneella viikolla Turun kollega Pekka ”Pexi” Pirhonen oli asiakasryhmää valmentaessa antanut osallistujille tehtävän: ”Ota lähin kollega ja kehu hänet pataluhdaksi.” Kuulemma oli porukalla hämmästyneet ilmeet. Itse sovelsin kehumistalkoita äskettäin valmentamani tiimin kanssa. Pyysin heitä lähettämään kollegalle joulutervehdyksen kehumiskorkojen kera. Ottivat tehtävän ilolla vastaan.

Kehumistalkoot ovat ilmaisia – ainakin toistaiseksi. Toivottavasti nämä talkoot eivät päädy tulevaisuudessa talkootyön verotuksen piiriin. Oli niin tai näin, suosittelen kollegan kehumistalkoita vilpittömästi ihan jokaiselle. Aloita vaikka heti, vielä ehdit ennen joulua.

Ota yhteyttä