Julkaisija: ← Blogi

Missä ”tilassa” teen työtä

Huomaan seuraavani vähän ulkopuolisena kipakkaa keskustelua työhuoneiden ja avokonttoreiden eduista ja haitoista. Itse olen tykästynyt tähän sekamalliin tai funktionaaliseen malliin, jossa siis konkreettisesti on luovuttu omasta tilasta ja tiloja rakennetaan työn erilaisten tarpeiden pohjalta. Omaa tilaa edustaa ainoastaan yksi rulokaapin puolikas, josta käytännössä taidan kaivaa lisää käyntikortteja. Enpä juuri muuta.

Mulle meidän Jyväskylän toimistosta löytyy tilaa viiteen tarkoitukseen:

1) Puhelut ja luuripalaverit
Silloin menen johonkin meidän kolmesta puhelinkopista, joissa on pöytä, tuoli ja kohtuullinen äänieristys.

2) Ajastetut palaverit
Lempipaikkana tähän tarkoitukseen sopii nojatuoleilla ja isolla näytöllä varustettu pikkuneukkari, jonne sopii 2-6 henkilöä.

3) Tilaisuudet
Tässä homma vaihtelee vähän ryhmän koosta ja rauhan tarpeesta. Nämä tapahtuvat joko 15 hengen rinkihuoneessa tai sitten valloitetaan toimiston avoin tila.

4) Ideoinnit lennost
Tähän soveltuu käytävämäisessä tilassa oleva sohvaryhmä ja yleensä tilaa koristaa lisäksi fläppitaulu, johon käydään kilpaa raapustelemassa.

5) Itsenäinen työskentely ilman totaalista rauhan tarvetta
Tässä kohdassa valkkaan torinäkymällä varustetut nojatuolit. Tähän paikkaan liittyy yleensä asiallinen ja asiaton juttelu, jos samoilla kulmilla on muita hommissa.

Jos sitten kaipaan absoluuttista rauhaa kirjoittamiseen, saatan helposti valita viivästetyn lähdön ja kirjoitella tovin kotosalla, mutta muuten tulen kyllä paljon mieluummin työpaikalle kuin jään kotiin.

Ruokailu- ja sosiaalitilojen kanssa tämä tomistotila tekee 150 m2. Siinä on kotipesä 15 hengelle, joista osa tekee liikkuvaa työtä, osa osittain kotoa. Tosi harvoin kuitenkin törmää ruuhkaan.

Ota yhteyttä