Julkaisija: ← Blogi

Fasilitointia taidolla ja tunteella

Viime syksynä tuttu asiakkaani pyysi minua toteuttamaan kaksi päivän mittaista valmennusta fasilitoinnista ja osallistavista ryhmätyömenetelmistä. Vastasin kutsuun myöntävästi. Olin kohtuullisen kokenut fasilitoija, mutta koskaan aiemmin en ollut toteuttanut fasilitointivalmennusta. Osallistujien joukossa oli pitkän linjan ammattilaisia ja kokeneita pedagogeja. Valmennuksen lähestyessä tulin epävarmaksi. Mitä annettavaa minulla on kokeneille fasilitaattoreille?


Sain osallistujilta hyvät, joiltakin jopa erinomaiset palautteet. Olin positiivisesti hämmästynyt. Palautteiden kautta ymmärsin fasilitoinnista jotakin tärkeää. Onnistunut fasilitointi on yhdistelmä taitoa ja tunnetta. Taidolla tarkoitan kuhunkin työskentelytilanteeseen sopivia työskentelymenetelmiä, työkaluja ja tekniikoita. Erilaisia menetelmiä on valtavasti ja työkalupakki kasvaa jatkuvasti kokeilujen ja kokemusten kautta. Oikeiden menetelmien rinnalle tarvitaan kuitenkin tunnetta. Tunteella tarkoitan sataprosenttista keskittymistä ryhmän työskentelyn onnistumiseen. Fasilitaattorin täytyy olla intensiivisesti läsnä – aistia, miten ryhmässä keskustellaan, kuunnella ja kuulla, sekä huolehtia työskentelyn etenemisestä ryhmän tavoitteiden mukaan. Fasilitaattori on ryhmän palveluksessa, alusta loppuun saakka.

Olen innostunut fasilitoinnista ja haluan oppia lisää. Oppiminen vaatii jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä (sekä tekniikoiden että tunnetilan), rohkeita kokeiluja (onnistuneita ja epäonnistuneita) ja arviointia siitä, miten menetelmät toimivat. Tähän olen saanutkin loistavaa tukea kokeneemmilta kollegoiltani.

Haluan jakaa viisi tärkeintä oivallustani fasilitaattorina työskentelemisestä. Jos joku oivalluksista kolahtaa sinulle, nappaa se ja sovella sitä käytäntöön välittömästi. Ja olen enemmän kuin iloinen, jos haluat jakaa omia tarinoitasi aiheeseen littyen. Fasiliaattorina:

1. Valitse sopivat työskentelymenetelmät ja -tekniikat tilanteen ja ryhmän tarpeen mukaan. Jos et löydä sopivaa menetelmää menetelmärepustasi, luo itse tilanteeseen sopiva menetelmä ja kokeile, kuinka se toimii.

2. Ole valmis muuttamaan suunnitelmaasi. Aisti jatkuvasti, mitä ryhmässä tapahtuu, mihin työskentely etenee ja mikä on seuraava hyödyllinen askel. Jos sinulle tulee tunne, että alkuperäinen suunnitelma ei enää toimi, laita suunnitelmat uusiksi.

3. Ole utelias ja kysy. Älä oleta tai luule tietäväsi liikaa, vaan tee jatkuvasti tarkentavia ja avoimia kysymyksiä. Hyvät kysymykset avaavat uusia näkökulmia, jotka auttavat työskentelyssä eteenpäin.

4. Arvosta erilaisuutta. Usein vahvat ja äänekkäät yksilöt jyräävät mielipiteillään. Älä kuitenkaan tyydy yhteen tai kahteen näkökulmaan, vaan auta ryhmää tuomaan erilaiset näkökulmat yhteiseen keskusteluun.

5. Auta ryhmää onnistumaan ja ole läsnä. Ryhmä aistii pelkästään teknisen fasilitointisuorituksen, joten hae tekemiseen aitoa tunnetilaa. Keskittymällä ryhmän työskentelyn onnistumiseen ja siinä auttamiseen, tarvittava tunnetila syntyy varmasti.

Infoboksi: Mitä on fasilitointi?
Suomen Fasilitaattorit-verkosto (FAFA) määrittelee termin seuraavasti: ”Fasilitointi keskittyy rikastavan ja rakentavan yhteistyön edellytysten luomiseen. Fasilitointi auttaa työskentelemään tuloksekkaasti yhdessä.”
Itse tiivistäisin fasilitaattorin roolin seuraavasti: Fasilitaattori on henkilö, joka auttaa ryhmää työskentelemään yhdessä onnistuneesti.

Ota yhteyttä