Asiakastarina

Rauman kaupunki

Rauman strategiatyössä lähdettiin hyödyntämään taidemenetelmiä. Kaupungin edellisessä strategiassa oli 97 kehittämistoimenpidettä, pienellä fontilla paksussa ja seikkaperäisessä raportissa. Strategia vietti enimmän aikaa hylyllä kuin ihmisten arjessa. Keväällä 2013 asiat olivat toisin. Tunnelma oli energinen ja uutta otetta kaipaava: isompi fontti, vähemmän tekstiä ja tuoreita tuulia.

Ensimmäisenä hylkäsimme sanan strategia ja aloimme hahmotella Rauman uutta tarinaa. Halusimme tehdä jotain aivan uudella tavalla. Olimme jo edellisenä syksynä miettineet, että muutamme vanhoja käytäntöjä ja lähdemme rohkeasti kokeilemaan uutta, kuvailee Rauman hallintojohtaja Sari Salo.

Rauman strategiaan otettiin heti alusta alkaen mukaan iso joukko tarinaniskijöitä ja suunnittelijoita. Valtuusto, kaupunginhallitus, henkilöstö, johtoryhmä, esimiehet ja sidosryhmät olivat alusta alkane mukana suunnittelemassa koko Rauman seudun uutta tarinaa. Kyse ei ollut pelkästä Rauman kaupungin organisaation tarinasta. Niinpä mukaan kutsuttiin myös Raumaviisaat, joka koostui alueen yritysjohtajista ja muista itsensä likoon laittavista ihmisistä.

Olin ällikällä lyöty, kun huomasin, kuinka innokkaasti kaikki lähtivät tekemään tarinaa. Saimme ihmiset upeasti mukaan esittämään ajatuksiaan ja ideoitaan. Emme vain itse istuneet ja pähkäilleet, mitä tehdä vaan olimme aidosti vuorovaikutuksessa kuntalaisten ja päättäjien kanssa. Yhteisen ihmettelyn tulos on todella onnistunut.

Oliko Rauman strategiassa siis kyse pelkästä tarinoinnista? Syntyikö mitään konkreettista –raporttia, toimintasuunnitelmaa tai lukuja?

Kyllä syntyi. Huomion keskiössä oli toimintakulttuuri, joka pystyy synnyttämään uudenlaisia toimintasuunnitelmia, eikä vain jatka samaa tuttua rataa. Tuloksena syntyi kolmenlaista dokumentaatiota: lyhyt powerpoint-esitys, jossa tavallista isommat fontit, vähemmän tekstiä ja enemmän kuvia, jokaisesta työpajasta otetuista videoista koottu dokumenttifilmi sekä taskuun mahtuva sarjakuva, valottaa Humapin puolelta strategiaa luomassa ollut organisaatiokonsultti, coach Pekka Pirhonen.

Visuaalinen sarjakuva on muutamasivuinen taideteos, joka ilmentää raumalaisuutta, raumalaisia, yhdessä tekemistä ja yhteistä tahtoa. Yhteisen tarinan pohjalta hallintokunnat ovat asettaneet omat tavoitteensa operatiivisen toiminnan pohjalle.

Taskuun mahtuva sarjakuva on näppärä jakaa vaikkapa koululuokassa, jolloin strategiaan päästään tutustumaan hauskalla tavalla monenlaisissa tilanteissa. Sarjakuvan käyttömahdollisuudet ovat rajattomat, Salo iloitsee.

Vaihtoehtoiset dokumentaatiotavat auttavat Pirhosen ja Salon mukaan erilaisia ihmisiä löytämään oman tarttumapintansa Tarinaan, viemään sen osaksi omaa arkeaan ja aloittamaan oman muutostarinansa Rauman Tarinan hengessä. Salon mukaan prosessi oli kuitenkin onnistunut. Pahaa sanaa ei tähänkään mennessä ole tekijöiden korviin kantautunut.

Pääsimme tavoitteeseemme ja opimme valtavasti uusia asioita. Työskentelystä jää pysyvä jälki toimintaamme. Meillä on selkeästi nyt uusi tatsi. Toisten kohtaaminen ja mukaanottaminen on meille nyt arkipäivää. Oli hienoa nähdä, että strategian tekeminen voi olla hauskaa.

Toteuttamassa